Manćini: Htio sam da dovedem Toresa

Nije želeo da kaže da je “srećnik” zbog toga što je izbjegao španskog napadača, koji se nalazi u velikoj golgeterskoj krizi
1 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.11.2012. 16:28h

Menadžer Mančester Sitija Roberto Manćini otkrio je da je bio u iskušenju da dovede Fernanda Toresa iz Liverpula prošle godine, prenosi “Sport klub”.

Ipak, on je dodao da je cijena od 50 miliona funti bila prevelika, bez obzira što su vlasnici kluba prebogati katarski šeici.

Manćini se zato odlučio da dovede Edina Džeka iz Volfsburga u januaru 2011. godine.

Međutim, nije želeo da kaže da je “srećnik” zbog toga što je izbjegao španskog napadača, koji se nalazi u velikoj golgeterskoj krizi.

“Da, htio sam da ga dovedem, i imao sam šansu pre dve godine, međutim sada je u Čelziju i to je to. Nakon što je Tores potpisao za londonski klub, mi smo se okrenuli ka dovođenju Edina. Cijena za Španca je bila previsoka, a pored njega, imali smo još četiri ili pet napadača na listi želja”, rekao je Italijan na klupi Sitija.

Menadžer šampiona Engleske stao je u odbranu “El Njina”, koji nije u najboljoj formi od kako je došao na “Stemford bridž”, i rekao da će Tores uspjeti da se vrati u svoj ritam.

“Fernando ima puno problema od kako je otišao iz Liverpula, ali ne znam zašto. Te stvari se prosto dese. Napadači svjetske klase mogu sebi da priušte da tokom jedne sezone ne budu u formi. U istoriji fudbala imate puno takvih primjera, međutim, on je postigao najbitnije golove za “plavce”, osvojio je Ligu šampiona sa njima. Za mene on je i dalje jedan od najboljih napadača. Možda nije u najboljoj formi, ali je uvijek opasan po gol".

Manćini je nagovjestio i da će pokušati da ubijedi Jaju Turea da propusti “Kup afričkih nacija” u januaru, jer je njegovo odsustvo iz tima tokom prošle godine moglo da košta tim titule u Premijer ligi.

“Već sam obavio neke razgovore sa Jajom, međutim, on se nalazi u teškom položaju. Biće mu jako teško da odluči, jer je veoma bitan igrač i za klub i za reprezentaciju. Ako postoji šansa da on ne igra u KAN, to bi bilo dobro po nas”, zaključio je Italijan.

Bonus video: