Bili su prežaljeni a sada su lideri

"Uprkos svim problemima ove sezone imamo još dvije utakmice da završimo polusezonu na izvanredan način, i u Kupu i u prvenstvu”, kazao je Radislav Dragićević.
2 komentar(a)
Dragan Bošković, Foto: Savo Prelević
Dragan Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2012. 11:40h

Prvi put ove sezone Budućnost je lider na tabeli, nakon pobjede protiv Mladosti koja je bila toliko teška da nije mogla da bude teža – stigla je iz penala u drugom minutu sudijske nadoknade.

U pobjedničkom zagrljaju fudbalera i stručnog štaba aktuelnog šampiona nakon gola Boškovića stao je sav put od „izgubljene sezone“ prije sedam kola, do velike šanse da se osvoji jesenja titula.

Sredinom oktobra Budućnost je bila na minus osam, sada je na plus jedan, a trener Dragićević lakše diše...

“Sada je na nama velika obaveza i odgovornost da opravdamo mjesto na kojem se nalazimo. Uprkos svim problemima ove sezone imamo još dvije utakmice da završimo polusezonu na izvanredan način, i u Kupu i u prvenstvu”, kazao je Radislav Dragićević.

Kakva koincidencija, gol koji je Budućnost postigla protiv Mladosti prošle sezone u 94. minutu (Nikač za 0:1), umnogome je usmjerio prvenstvo u kojem je podgorički tim osvojio titulu. Da li će gol Boškovića u 92. biti prelomna tačka ove sezone, tek će se vidjeti...

Razlika između jučerašnjeg i prošlogodišnjeg „trilera“ koji su režirali podgorički timovi, jeste u tome što su fudbaleri Mladosti ovoga puta neuporedivo lakše podnijeli poraz...

“Bili smo ravnopravni sa njima, imali čak i bolje šanse, ali fudbal se igra 90 minuta. Nama je u finišu pala koncentracija, na šta je uticao i umor koji je stigao zbog ritma utakmica srijeda-subota”, prokomentarisao je vezni fudbaler Mladosti Ivan Mijušković.

Iako je u loži stadiona sjedio predsjednik Skupštine Budućnosti Miomir Mugoša, a nekoliko mjesta pored njegov sin Marko, direktor Mladosti, pod Goricom nije bilo sentimentalnosti, kao što je nije bilo ni u prvom dijelu sezone kada je duel na Starom aerodromu završen 1:1.

Ili je makar izgledalo da je nije bilo. Jer, da je Mladost zaista imala popusta prema „starijem bratu“, lopta bi valjda završila u mreži makar koji minut prije sudijske nadoknade vremena, kada više nije bilo prostora za popravni...

Šta god da se desilo, fudbaleri Mladosti, koji su do tog 92. minuta imali čak i više povoljnih šansi, zaslužuju pravu „packu“ zbog naivnosti. Pošto su se u regularnom toku meča uspješno odbranili, gosti su dozvolili su da u sudijskoj nadoknadi prime gol – iz kontranapada! Mnogo fudbalera čete Miodraga Vukotića je kod jednog prekida otišlo u napad, ostao je brisani prostor po desnoj strani, Bošković je vodio loptu sve dok Saša Ćetković nije toliko očigledno startovao na njega da sudiji Nikoli Vođeviću, inače debitantu na prvoligaškoj sceni, nije ostavio alternativu...

“Mogućnost da dođemo na prvo mjesto nas je dodatno opteretila, u prvom poluvremenu smo bili jako brzopleti. U drugom poluvremenu odigrali smo mirnije, i što je najvažnije, bili smo strpljivi. Čekali smo da odigramo taj završni pas, on nije došao, ali je stigao kontranapad. Ko bi to očekivao, ali eto zašto je fudbal zanimljiva igra”, kazao je Dragićević.

Mladost je bila opasnija sve dok je mogla, ili dok je htjela, do 55. minuta, nakon čega je bilo očigledno da se zadovoljila bodom, a igrači su uz to počeli fizički da padaju. Vladimir Savićević je tada pogodio prečku za najveću šansu na utakmici, a onda su se ugasili svi ofanzivni pokušaji gostujućeg tima.

A bilo ih je dosta u prvom poluvremenu, prvo preko Živkovića, ponovo Savićevića, onda čak i Ebera... Budućnost je napadala, bez zrele šanse, sve dok nije dočekala najzreliju...

Budućnost - Mladost 1:0

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 500. Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Boban Krstev (Cetinje). Strijelac: Bošković u 90+2. minutu iz penala. Žuti kartoni: Bošković (Budućnost), Ćetković, Seratlić, Savićević (Mladost).

Budućnost: Agović 6,5, Kamberović 6,5, Peković 6, Tomković 7, Radunović 6,5, Flavio 7 (Kalezić), N. Vukčević 6, Golubović 6 (Mugoša), Bošković 7, Nikač 6,5, Adrović 6 (Cmiljanić).

Mladost: Čučković 7, Mitrović 6 (Nelević), Šofranac 6,5, Ćetković 6, Živković 6,5, Mijušković 6 (Tomović), Šćepanović 6,5, Božović 6,5, Savićević 7, Seratlić 6, Eber 6 (Adžović 5,5).

Bonus video: