Jedinstvo se nada prvijencu kod kuće protiv omladinaca Lovćena

Nakon tri vezana poraza Bjelopoljci imaju imperativ pobjede, a posao će im biti olakšan, s obzirom na to da Lovćen dolazi sa omladinskom ekipom.
0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.11.2012. 08:28h

U posljednjem meču pred svojim navijačima u jesenjem dijelu sezone, fudbaleri Jedinstva pokušaće da dođu do prvog prvenstvenog trijumfa na Gradskom stadionu!

Nakon tri vezana poraza Bjelopoljci imaju imperativ pobjede, a posao će im biti olakšan, s obzirom na to da Lovćen dolazi sa omladinskom ekipom.

Međutim, i u Jedinstvu imaju dosta problema, pa zbog kartona neće igrati Drašković i Babača, povrijeđeni su Radulović i Gordić, dok je pod znakom pitanja nastup golmana Akovića.

Zbog toga trener Sreten Avramović poziva na oprez i traži od svojih fudbalera maksimalnu angažovanost.

"Današnji meč je za nas izuzetno važan zato moramo imati dobar odnos prema igri i biti izuzetno motivisani. Omladinci Lovćena pokazali su i na prošlom meču protiv Mornara da imaju kvalitet, tako da ne smijemo unaprijed upisati tri boda. Ipak, mi smo favoriti i ukoliko moji fudbaleri ispune sve zadatke koje postavim pred njih prvi trijumf na našem terenu ne bi trebalo da dođe u pitanje", kaže Avramović.

Lovćen stiže u Bijelo Polje sa omladincima, ali i dodatno oslabljen, jer neće biti Hočka i Marka Draganića, koji su na Kipru sa omladinskom reprezentacijom.

"Ne smijemo nikome da prijetimo, pa ni Jedinstvu, samo ćemo obećati dobar pristup. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo. Znam da bi remi bio podvig, ali kada bismo uspjeli da ga ostvarimo, bio bi to veliki podstrek za ove mlade igrače", kaže trener Lovćena Slobodan Halilović.

"Veoma težak raspored za nas. Prije svega jer u ovom ritmu od nas niko nije ranije igrao. Potrebno je ispuniti fizičke zadatke koji su iscrpljujući. U Bijelom Polju nas očekuje težak meč protiv mnogo iskusnijeg rivala. Ipak, mi ćemo pružiti maksimum i pokušaćemo da napravimo podvig", kaže igrač Lovćena, Mirko Džaković.

Jedinstvo - Lovćen

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović, Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 13 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Aković (Pućurica) - Gojačanin, Fetahović, Petrović, Vuković - Šćekić, Rosić, Čindrak, Bećirović (Suma) - Kajević (Medenica), Boričić.

Lovćen (4-2-3-1): Tanović - Bošković, Mijanović, Vujačić, Marković - Martinović, Džaković - Kaluđerović, N. Draganić, Sjekloća - Vušurović.

Bonus video: