Budućnost dočekuje Mladost: Možda već danas budu 1. na tabeli

Trener Radislav Dragićević može da računa na kompletan tim, jer se u sastav vraća Brazilac Flavio, kome je istekla suspenzija
2 komentar(a)
Flavio, Foto: Savo Prelević
Flavio, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2012. 08:58h

Budućnost u podgoričkom derbiju dočekuje Mladost, a kako Sutjeska ima teži zadatak protiv Zete u gostima, ne bi bilo iznenađenje da Podgoričani već danas preuzmu prvo mjesto na tabeli.

Šta god da se desi, izabranici Radislava Dragićevića su zadovoljni samom činjenicom što su dobili priliku da se bore za jesenju titulu, ako se zna da su prije samo sedam kola imali čak osam bodova manje od prvoplasiranog.

"I kada smo bili u velikom zaostatku, vjerovao sam da možemo da se vratimo, čak i do kraja prve polusezone. Znali smo da bi nas dobra serija vratila u vrh, i evo smo došli u situaciju da konkurišemo čak i za jesenju titulu, ako se pogode rezultati na nekim drugim utakmicama. Ipak, o tome ne razmišljamo mnogo, ne interesuje nas šta rade konkurenti, skoncentrisani smo na naše mečeve i znamo da je to najbolji put", kaže golman Budućnosti Jasmin Agović, koji ne očekuje lak posao protiv Mladosti.

"U prvom dijelu sezone smo igrali 1:1 sa njima, često su nam bili neugodni i na našem stadionu. Ipak, ovo nije ista Budućnost sa početka sezone i vjerujemo da ćemo nastaviti seriju rezultata".

Trener Radislav Dragićević može da računa na kompletan tim, jer se u sastav vraća Brazilac Flavio, kome je istekla suspenzija.

Mladost je, s druge strane, plasmanom u polufinale Kupa ispunila jedan od ciljeva u ovoj polusezoni, a za drugi, mjesto u vrhu tabele, trebaće joj podvig. U gradskom derbiju izabranici Miodraga Vukotića su gosti prvaku, Budućnosti.

"Imamo samo jedan cilj, a to je da svi igrači daju maksimum i ostvare što povojniiji rezultat. To je za nas i bod. Tačno je da smo u ovoj sezoni jedina ekipa iz vrha tabele koja je zakinula Budućnost (1:1), uz to, nadigrali smo ih. Promašili smo penal i sa igračem manje stigli njihovu prednost i bili bolji rival. Pa, želim da se ponovi isto! No, nismo u poziciji da prijetimo, jer su igrači povredama platili danak igranju srijeda - subota na oba fronta".

"Povrijeđeni su Radulović i Tatar, suspendovan nam je veoma bitan igrač na sredini, Sanković, dok su Mandić i Tomić samo lakše trenirali i nijesu sigurni starteri. Ako tome dodamo da je Pavićević dao gol Danskoj u dresu omladinske selekcije na Kipru, to ispada da ne računam na pola tima iz startne postave. Na polovini sezone moramo tražiti i kvalitetno rješenje za špic napada. Zato sada i ne prijetimo Budućnosti, koja ima veći igrački fond, ali ćemo u svakom slučaju pokušati da se nadigravamo", kazao je trener Mladosti Miodrag Vukotić.

Budućnost - Mladost

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Boban Krstev (Cetinje). Početak u 13 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Tomković, Peković, Radunović - Flavio, N.Vukčević, Golubović, Bošković - Nikač, Adrović.

Mladost (4-5-1): Čučković - Tomić, Šofranac, Ćetković, Živković - Božović, Mandić, Šćepanović, Seratlić, Savićević - Eber.

Bonus video: