Zeta se čupa protiv lidera

"Očekuje nas težak zadatak u Golubovcima. Domaćin praktično nema prava na kiks, igraju pod imperativom što može da bude naša šansa", rekao je Andrija Pejović, vezista Sutjeske.
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.11.2012. 09:28h

Na mršav bodovni učinak Zete nadovezao se i težak raspored u posljednja dva kola jesenjeg dijela - na Trešnjici danas gostuje Sutjeska, dok ekipa iz Golubovaca narednog vikenda putuje u Nikšić (na megdan Čeliku).

Prije nekoliko dana Zeta je poražena sa 2:0 od Budućnosti u prvom meču četvrtfinala Kupa, ali na Trešnjici sada razmišljaju kako da poprave status u prvenstvu. A okršaj sa liderom biće, svakako, prava mjera...

"Stiže lider, ekipa koja je zasluženo na prvoj poziciji. Mi se, međutim, nećemo obazirati na to, jer gledamo sebe. Želimo da uz dobru igru osvojimo tri boda koja će nas priključiti timovima iz sredine tabele. Sutjeska ima dobru ekipu, koja je sačinjena od iskusnih igrača. Potrudićemo se, međutim, da uz veliko angažovanje i disciplinu dođemo do pobjede. Pritisak je na nama, pokušaćemo da osvojimo što više bodova u preostala dva meča u prvenstvu", kazao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Domaćin ne može da računa na Boljevića i Vujačića, koji su sa omladinskom reprezentacijom na turniru na Kipru.

Izabranici Dragana Radojičića pokušaće da sačuvaju lidersku poziciju prvo protiv Zete, a zatim i protiv Lovćena. No, meč sa Zetom po “plave” dolazi u nezgodnom trenutku - što zbog moranja domaćina, što zbog kadrovskih problema. Međutim, i pored svih problema optimizma i vjere u novi uspjeh ne nedostaje…

"Očekuje nas težak zadatak u Golubovcima. Domaćin praktično nema prava na kiks, igraju pod imperativom što može da bude naša šansa. Moramo da budemo strpljivi i odgovorni od početka, jer će Golubovčani krenuti ofanzivno. Upoznati smo sa manama i vrlinama rivala tako da posebnih iznenađenja neće biti. Imamo problema u sastavu, ali pokušaćemo da srčanom igrom pariramo rivalu. Svakako da bi nas bod zadovoljio, ali ukoliko se ukaže šansa za nešto više vjerujem da ćemo je iskoristiti. Jednostavno, moramo se izdići iznad problema, jer samo uspjesima možemo da sačuvamo teško stečenu poziciju. U svakom slučaju, optimista sam", rekao je Andrija Pejović, vezista Sutjeske.

Zbog kartona u timu Sutjeske neće biti Janjuševića i Đurovića, kao ni omladinskih reprezentativaca Jovovića i Vladana Karadžića, dok zbog povreda izostaju Zogović, Perošević i Isidorović.

Zeta - Sutjeska

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dragiša Drljević (Berane). Početak u 13 časova.

Zeta (4-3-2-1): Radović - M. M. Radulović, Kaluđerović, Cavnić, Novović - Božović, Burzanović, Z. Peličić (Otašević) - Orlandić, Došljak - Korać.

Sutjeska (4-2-3-1): Bulajić - Bečelić, Ćuković, Stijepović, Kosović - J. Nikolić, Stefanović - B. Nikolić, D. Karadžić, Pejović - Šušnjar.

Bonus video: