Adrijano: Izvinjavam se, neće se ponoviti

"Tek kasnije, kada sam vidio ponovljeni snimak, i nakon što sam razgovarao sa saigračima, shvatio sam šta se dogodilo, i potpuno sam promijenio sliku o tom događaju“, rekao je Adrijano.
0 komentar(a)
Luiz Adrijano, Foto: Beta/AP
Luiz Adrijano, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.11.2012. 10:15h

Napadač Šahtjora Luiz Adrijano izvinio se za nesportski gest koji je napravio na utakmici Lige šampiona protiv Nordsjelanda.

“Veoma mi žao zbog svega što se desilo, izvinjavam se svim navijačima i UEFA. Takvo nešto mi se nikada nije desilo ranije, uvijek sam poštovao, poštujem i poštovaću pravila fer-pleja. Obećavam da se to više neće ponoviti, biću pažljiviji na terenu i poštovaću pravila fer-pleja”, izjavio je Luiz Adrijano.

Podsjećanja radi, fudbaler Šahtjora Vilijan poslao je loptu ka golmanu Nordsjelanda u namjeri da je vrati protivnicima pošto je prethodno jedan danski fudbaler ležao na terenu, ali je Adrijano uzeo i dao gol, što je iznerviralo domaće fudbalere i navijače.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je zbog toga pokrenula disciplinski postupak protiv napadača Šahtjora zbog "kršenja principa ponašanja" na utakmici koja je u utorak odigrana u Danskoj.

Vladajuće tijelo evropskog fudbala će o tom slučaju diskutovati u utorak.

„Nijesam shvatio šta se desilo od početka te akcije, jer sam od lopte bio okrenut leđima, prema protivničkoj polovini. Uputio sam se ka šesnaestercu protivnika i nijesam primijetio šta se dogodilo na našoj polovini terena. Bio sam skoncentrisan na igru, i kad je lopta stigla kod mene, odbrambeni igrači nijesu uradili ništa, uzeo sam loptu, prošao golmana i pogodio mrežu. To rade napadači. Tek kasnije, kada sam vidio ponovljeni snimak, i nakon što sam razgovarao sa saigračima, shvatio sam šta se dogodilo, i potpuno sam promijenio sliku o tom događaju“, dodao je Adrijano.

Šahtjor je pobijedio na tom meču sa 5:2, a Adrijano je postigao ukupno tri gola.

Bonus video: