Budućnost po navici slavila na Lugovima

Četvrta uzastopna pobjeda u tekućem prvenstvu dodatno je približila vrhu aktuelnog šampiona, koji se prvi put ove sezone probio na drugu pozciju
0 komentar(a)
Mogren-Budućnost, Foto: Boris Pejović
Mogren-Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2012. 08:58h

U derbiju na Lugovima nastavljena je tradicija - Budućnost je četvrti put zaredom upisala sva tri boda protiv domaćeg Mogrena.

A četvrta uzastopna pobjeda u tekućem prvenstvu dodatno je približila vrhu aktuelnog šampiona, koji se prvi put ove sezone probio na drugu pozciju.

Kada se sve sabere - Budućnost je bez mnogo problema ispunila cilj u otvorenoj predstavi na Lugovima.

Gosti su imali više šansi, pogotovo u kvalitetnijem prvom poluvremenu.

Tada je Golubović imao čak četiri dobre situacije da savlada domaćeg golmana Butorovića, dok je Adrović bio neprecizan iz dobre pozicije u 32. minutu.

Na drugoj strani, Brnović je bio neprecizan u 9. minutu, dok je Đurović imao dvije dobre situacije pred mrežom sigurnog Agovića (u 27. i 29. minutu).

Ipak, gosti su otišli na odmor sa minimalnom prednošću, zahvaljujući lucidnom Boškoviću, koji je efektnim šutem iz slobodnjaka u 17. minutu pogodio bliži ugao Butorovićevog gola.

Nastavak je bio skromniji, ali je donio još dva pogotka. Mogren je izjednačio u 58. minutu, kada je rezervista Budvana Pržica preciznim šutem matirao Agovića.

No, na drugoj strani, gosti su ekspresno uzvratili - Butorović je intervenisao nakon šuta Golubovića, a sve dobro ispratio Adrović koji je glavom zakucao loptu u mrežu za, ispostavilo se, konačnih 2:1 za Budućnost.

Mogren je šest minuta kasnije imao odličnu situaciju da ponovo dođe do izjednačenja - Vujović je dobro zahvatio loptu glavom, ali je Agović odlično intervenisao.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Bošković je u 88. minutu oprobao šut, ali je domaći čuvar mreže bio koncentrisan.

"Nastupili smo bez trojice igrača koji su u omladinskoj reprezentaciji, nije bilo sluha da nam se oni ustupe za ovu utakmicu. To se osjetilo u našoj igri, igrali smo koliko smo mogli. Budućnost je zasluženo pobijedila, a i mi smo imali svojih šansi. Nedopustivo je, međutim, da primite gol praktično u istom minutu kada ga i postignete. To ni dječije ekipe ne bi napravile", rekao je Branislav Milačić, šef stručnog štaba Mogrena.

"Moramo da budemo zadovoljni, igrači su ispoštovali dogovoreno. Dobro smo otvorili meč, rano postigli gol, imali još tri-četiri šanse. Sada smo se popeli za još jednu stepenicu na tabeli, ali ima još dosta da se igra. Do kraja jesenjeg dijela čekaju nas još po dvije utakmice u prvenstvu i Kupu", kazao je Goran Perišić, trener Budućnosti.

Mogren - Budućnost 1:2 (0:1)

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 600. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Pržica u 58. minutu za Mogren, a Bošković u 17. i Adrović u 61. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Mirković (Mogren), M. Vukčević (Budućnost).

Mogren: Butorović 7, Milović 6,5, Bojić 6, Radišić 6, Popović 6, Ivanović 6, Mirković 6 (Božović, Ćosić), Brnović 6, Đoković 6 (Pržica 7), Đurović 6, Vujović 6.

Budućnost: Agović 7, Kamberović 7, Peković 7, Tomković 7, Radunović 7, Kalezić 6,5, N. Vukčević 6,5, Golubović 6,5 (M. Vukčević), Nikač 6,5 (Orahovac), Bošković 7, Adrović 7 (Mugoša).

Bonus video: