Lider u Grblju: Rudar ne da prvo mjesto

Činjenica da je Grbalj, od minimalnog poraza pod Golubinjom u četvrtom kolu (0:1), sastavio skoro čitav krug, a da nije doživio naredni (ispriječila se Budućnost prošle subote), nameće dodatnu dozu opreza izabranicima Nikole Rakojevića
1 komentar(a)
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2012. 10:47h

Pljevaljska računica je jasna - nastaviti dugogodišnju pozitivnu tradiciju iz Radanovića, pobijediti domaćina i zadržati lidersku poziciju na tabeli. E sad, računica je jedno, a praksa nešto sasvim drugo.

A ta praksa, u današnjem slučaju, govori da „rudare“ očekuje pakleno komplikovan posao protiv ekipe koja ove jeseni teško gubi utakmice i još teže prima golove.

"Idemo da igramo, da se nadigravamo, da probamo da sa što manje problema i na vrijeme otključamo tu njihovu bravu. Nastojaćemo da nam se ne ponovi Nikšić i Sutjeska kada smo dominirali, stvarali i promašivali šanse, pa opet izgubili. Ovog puta moramo konkretnije i efikasnije. Biće teško, Grbalj ima kvalitet, odličnog trenera, golmana, po nekoliko iskusnih i talentovanih fudbalera. Ali, vjerujem da smo bolja ekipa, i da uz našu prepoznatljivu disciplinu u izvršavanju obaveza možemo do cilja, odnosno pobjede", kaže standardni vezista pljevaljskog prvoligaša, Predrag Brnović.

Činjenica da je Grbalj, od minimalnog poraza pod Golubinjom u četvrtom kolu (0:1), sastavio skoro čitav krug, a da nije doživio naredni (ispriječila se Budućnost prošle subote), nameće dodatnu dozu opreza izabranicima Nikole Rakojevića. Zato je, valjda, i logična i lako vidljiva mobilnost u ekipi, ali i spremnost da se još jednom uradi ono što Pljevljaci bolje znaju od svih drugih - trijumfuje na gostovanju, bez obzira o koliko je „vrućem“ terenu riječ.

Grbljani su u četvrtom kolu poraženi od Rudara pod Golubinjom, a nakon toga uslijedila je fenomenalna serija od devet mečeva bez poraza i primljenog gola. U minulom kolu Grbalj je kapitulirao pod Goricom, ali u timu iz Radanovića se nadaju da bi drugi ovosezonski meč sa Pljevljacima mogao da im donese novu radost.

Domaćin, međutim, respektuje lidera.

"Nakon Čelika i Budućnosti, čeka nas moj bivši klub Rudar. Znam da se radi o kvalitetnoj ekipi koja uvijek igra na pobjedu. Očekuje nas težak meč, ali mislim da možemo da pružimo dobru partiju, pa i da dođemo do sva tri boda. Sigurno da će utakmica biti teška i za nas i za njih. Kompletni smo, vjerujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Igor Radusinović, pouzdani štoper Grblja.

Grbalj - Rudar

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 13 časova.

Grbalj (4-2-3-1): Radulović - Magud, Glavan, Radusinović, I. Bogdanović - N. Bogdanović, Ragipović - Đalac, Matić, Janković - N. Nikolić.

Rudar (4-4- 2): Lakićević - Rustemović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Vlahović, Igumanović, Kaluđerović - Nerić, Jovanović.

Bonus video: