Policija odbacila optužbe protiv sudije Klatenburga

"Ispitivanja su obavljena, ali krivca nemamo. Ako se situacija promijeni i krivac ili dokaz se pojave, tada ćemo preuzeti nove korake u istrazi", stoji u saopštenju policije.
1 komentar(a)
Mark Klatenburg i Džon Obi Mikel, Foto: Reuters
Mark Klatenburg i Džon Obi Mikel, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2012. 10:13h

Metropolitanska policija odbacila je sve optužbe protiv engleskog sudije Marka Klatenburga za navodno rasističko vrijeđanje Džona Obi Mikela u utakmici Čelzija i Mančester junajteda.

"Ispitivanja su obavljena, ali krivca nemamo. Ako se situacija promijeni i krivac ili dokaz se pojave, tada ćemo preuzeti nove korake u istrazi. Međutim, za sada ne postoje nikakvi dokazi da je sudija Klatenburg na bilo koji način na rasnoj osnovi uvrijedio fudbalera Čelzija", stoji u saopštenju policije.

Nakon ovakve odluke oglasio se i predsjednik londonskog kluba Brus Bak.

"Reakcije javnosti nisu nimalo korektne, kako prema nama, tako ni prema Mikelu. Nismo htjeli osvetu ili bilo šta slično nakon te utakmice. Samo smo slijedili pravilnik FA u kojem piše: "Učesnik utakmice je obavezan da odmah savezu prijavi bilo kakav incident koji bi mogao da se smatra uvredljivim", kazao je Bak.

"Razgovarao sam s Mikelom nakon utakmice i pitao sam ga nekoliko puta da li je siguran u to što se dogodilo. Pitao sam ga da li je možda zamijenio riječ "monkey" (majmun) s Mikel. Međutim, bio je 100 odsto siguran u to što je čuo", zaključio je predsjednik Čelzija.

Bonus video: