Dragan Džajić ponovo u Crvenoj zvezdi

Osnovni zadaci radne grupe su "hitna stabilizacija kluba, rješavanje finansijskih problema i deblokada klupskih računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva"
2 komentar(a)
Dragan Džajić, Foto: Beta
Dragan Džajić, Foto: Beta
Ažurirano: 14.11.2012. 00:28h

Nekadašnji predsjednik i sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić danas je izabran u radnu grupu koja će voditi taj klub do izbora novog predsjednika.

Džajić je određen za predsijednika tog tijela, u čijem sastavu su još Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokev i Predrag Ćulibrk.

Kako se navodi u saopštenju kluba, osnovni zadaci radne grupe su "hitna stabilizacija kluba, rješavanje finansijskih problema i deblokada klupskih računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva".

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je interes Srbije stabilizacija Crvene zvezde, ali i Partizana.

"U skladu sa teškom situacijom u kojoj je Crvena zvezda razgovarao sam sa rukovodstvom kluba i njegovim legendama i postignut je dogovor o reprogramima dugova i da se najkasnije u decembru održe izbori za klupsko rukovodstvo", rekao je Vučić na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.

"Formirana je radna grupa na čijem čelu će biti Dragan Džajić, iako mu to možda nije najpotrebnije u ovom trenutku", dodao je on.

Vučić je rekao da odlazak Vladana Lukića sa mjesta predsjednika Crvene zvezde neće biti jedina kadrovska promjena u klubu.

Džajić je kazao da će učiniti sve što može da u narednih mjesec dana pomogne klubu.

"Sve je ovo došlo neočekivano i dosta brzo za mene. Svi smo svjesni da u ovih mjesec dana (do zimske pauze) klub ne smije da se preda. Trudiću se, valjda nisam zaboravio kako se to radi za ovih godina", kazao je Džajić.

Donedavni predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić napustio je u utorak to mesto pošto je, kako je rekao, "izgubio energiju, snagu i mogućnost" da vodi taj fudbalski klub.

Vučić je rekao da kada je vidio koliki je dug kluba, da mu je "pritisak sa 130 skočio na 210".

On je u utorak rekao da klub duguje preko 60 miliona eura.

Bonus video: