Vladan Lukić podnio ostavku

Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čovjeka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mjestu koje zahtijeva mnogo, mnogo više
91 pregleda 3 komentar(a)
Lukić, Foto: Beta/AP
Lukić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.11.2012. 11:16h

Predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić danas je i zvanično podnio ostavku i na taj način omogućio Upravnom odboru kluba da raspiše nove izbore.

On se navijačima Crvene zvezde obratio putem pisma na zvaničnom sajtu kluba u kojem se osvrnuo na rezultate rada na kormilu crveno-bijelih.

"Neću vam pretjerano obrazlagati svoju odluku. Jednostavno mislim da je vrijeme za takav potez. Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čovjeka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mjestu koje zahtijeva mnogo, mnogo više. Oduvijek sam isticao da fotelja nije moj cilj u Zvezdi već jaka i stabilna Zvezda koju treba izvesti na novi evropski put i vratiti je u društvo velikana Starog kontinenta. Mislim da to, poslij tri i po godine, nisam više u stanju da uradim", naveo je Lukić.

On je dodao da je u maju 2009. godine, kada je dolazio u Crvenu zvezdu imao mnogo ciljeva, ambicija, poštenja i ljubavi za klub, a da je sada ostalo samo poštenje i ljubav, što nije nije dovoljno za mjesto predsjednika, ali je više nego dovoljno za mjesto na zapadnoj tribini Marakane.

"Htio sam tada da osvojimo titulu šampiona Srbije - nisam uspio. Hteo sam da finansijski potpuno stabilizujemo klub – nisam uspio. Želio sam da Crvena zvezda bude učesnik grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope – nisam uspio. Htio sam da u Crvenoj zvezdi okupim sve legende kluba, koje žele, i da zajedno guramo i vučemo Zvezdu ka trofejima i uspjesima – nisam uspio. Mislio sam da je Fondacija Crvene zvezde put ka direktnoj novčanoj pomoći navijaca ka klubu – nisam uspio. Htio sam jakog generalnog sponzora na crveno-bijelim dresovima – uspio sam. Htio sam da grmi Marakana od brojnosti zvezdaša na utakmicama – uspio sam. Želio sam da Marketing Crvene zvezde bude lider u regionu kad je sport u pitanju – uspio sam. Htio sam Zvezdin tim sastavljen od mladih i talentovanih igrača, koji su buducnost srpskog fudbala i Zvezde – uspio sam.

Želio sam da Crvenu zvezdu spasim od gašenja, pred kojim je bila na korak u maju 2009. godine – uspio sam", objasnio je Lukić.

Lukić je rekao da odlazi podignute glave jer zna da je radio pošteno i sa mnogo ljubavi, jer je njegova porodica trpjela zbog toga, jer nije izneo nijednu stolicu ili napravio bilo kakav licni profit, naprotiv Zvezdi je dao cijelog sebe.

"Pozivam sve zvezdaše da pomognu svojoj voljenoj, pozivam sve sposobne ljude da se uključe u rad Crvene zvezde, da se kandiduju na izborima koji su raspisani i da svi kao jedan stanu ispred kluba koji im je mnogima uljepšao život, dao osmjeh ili čak riješio egzistencijalna životna pitanja. Zvezda je deo svih vas i morate biti tu za nju uvek, sada najviše! Četiri miliona ljudi moraju biti zajedno u borbi za povratak najvećeg kluba na svoje mjesto. Vrijeme je opet za Crvenu zvezdu. Hvala vam svima i vidimo se na Marakani, jer Zvezda je život, sve drugo su sitnice", zaključio je Lukić.

Lukić je prije više od tri godine došao na celo Zvezde, a ove godine ponovo je izabran na istu funkciju. Za to vrijeme crveno-bijeli su osvojili jedan trofej, Kup prošle sezone, a trenutno zaostaju osam bodova za Partizanom.

Bonus video: