Ćićarito zlatni Fergijev džoker

On dolazi iz Mančestera, ali ne, nije u pitanju Edin Džeko - junak kola je Havijer Ernandes, napadač Junajteda, igrač koji je osuđen na to da bude sjenka Vejnu Runiju i Robinu van Persiju.
56 pregleda 2 komentar(a)
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.11.2012. 10:31h

Njegova sudbina je da bude alternativa, ali i da iskoči u prvi plan kada je to neophodno.

On dolazi iz Mančestera, ali ne, nije u pitanju Edin Džeko - junak kola je Havijer Ernandes, napadač Junajteda, igrač koji je osuđen na to da bude sjenka Vejnu Runiju i Robinu van Persiju.

Meksikanac je dobio 45 minuta protiv Aston Vile, „đavoli” su gubili sa 2:0, ali je Ćićarito nadoknadio sve - dao je dva gola i trasirao put Junajtedu ka trijumfu.

Ernandes je odigrao najmanje mečeva ove sezone od svih napadača u timu ser Aleksa Fergusona, ali mu to ne smeta da bude drugi strijelac - dao je četiri gola, upola manje od Van Persija...

GOLMANI

Konsilji (Atalanta) - tim iz Bergama se ove sezone ističe sjajnom odbranom. Na čelu je odlični Konsilji, kojeg je prije dvije noći najbolje zapamtio Rodrigo Palasio.

Džons (Liverpul) - ako bude na golu još nekoliko utakmica možda na „Enfildu” i zaborave na Pepea Rajnu.

ODBRANA

Teri (Čelzi) - odradio je kaznu, vratio se na teren i dao gol Liverpulu. Sve je to, nažalost, palo u drugi plan zbog teške povrede poslije sudara sa Luisom Suaresom.

Konko (Lacio) - Romini ofanzivci su ga u početku „probijali” sa svih strana, ali je kasnije postao najveća snaga u odbrani Lacija.

Alaba (Bajern) - gotovo da se i ne pamti kada je posljednji put igrao lijevog beka u Bajernu. Protiv Ajntrahta je čak bio i strijelac.

SREDINA

Nolan (Vest Hem) - vratio se na „Sent Džejms park”, dobio ovacije, ali i srušio Njukasl. Njegov gol je lansirao Vest Hem ka pobjedi.

Guarin (Inter) - Interova desetkovana odbrana je pokvarila sve u Bergamu, pa i partiju paklenog Kolumbijca.

Borha Valero (Fiorentina) - nije ni Inijesta ni Ćavi, ali Fiorentina s njim može da pobijedi svakog u Seriji A. Majstor kakav je trebao italijanskom fudbalu.

Kandreva (Lacio) - prije nego je Lacio počeo da gazi Romu s igračem više Kandreva je preokrenuo stvari golčinom iz slobodnog udarca. Taj detalj je promijenio sve na „Olimpiku”.

Dibala (Palermo) - Mauricio Zamparini možda nema šmeka kada su u pitanju treneri, ali je pogodio s ovim 18-godišnjim igračem iz Argentine. Još u aprilu je Zamparini lansirao bombu: „Dovodim jednog Dibalu. To je novi Serhio Aguero”, tako je sicilijanski biznismen najavio njegov dolazak.

Arda Turan (Atletiko Madrid) - „kolčonerosi” pobjeđuju i kada ne pogađa Radamel Falkao...

Draksler (Šalke) - u Šalkeu se hvataju za glavu, ponude za Drakslera stižu svakodnevno. Samo je pitanje da li će u januaru ili tek na ljeto napustiti Gelzenkirhen.

NAPAD

Ernandes (Mančester junajted) - ostao je na „Old trafordu” i kada su mnogi mislili da je nebitan Fergusonu. Sada je pokazao da je čovjek od povjerenja.

Kvaljarela (Juventus) - svaku šansu koju dobija u Juventusu pretvori u zlato. U Peskari je iskoristio tri prilike - upisao je het-trik za svega 31 minut...

Levandovski (Borusija Dortmund) - samo da ne proradi s Poljskom u Podgorici.

Morata (Real Madrid) - za Špance je već novi Fernando Morijentes. Za Žozea Murinja samo napadač koji je iskoristio šansu protiv Levantea.

Mesi (Barselona) - po golgeterskom učinku u kalendarskoj godini Pele je i zvanično iza njega. I to je ko zna koje po redu priznanje za fenomena iz Rosarija.

Denis (Atalanta) - golovi favoritima mu nikad nisu bili problem. Dao je dva Interu i velikoj seriji „crno-plavih” je došao kraj.

Džeko (Mančester siti) - Roberto Manćini bi bio odavno bivši u Sitiju da nema Bosanca: „Manćiniju šaljem poruke samo golovima”, bio je jasan bosanski dijamant...

Bonus video: