Lampard u pregovorima sa Gižu Reneom

„Da, u kontaktu smo sa Lampardom, ali zasad još ništa nije dogovoreno”, rekao je Jang Ksijaoju, potpredsjednik Upravnog odbora kluba
0 komentar(a)
Frank Lampard i Didije Drogba, Foto: Beta/AP
Frank Lampard i Didije Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.11.2012. 11:15h

Frank Lampard uskoro bi mogao da krene stopama bivših saigrača iz Čelzija, Didijea Drogbe i Nikole Anelke, i preseli u Kinu.

Medijska nagađanja da će Lampard preći u Kinu traju još od marta, ali su se intenzivirala nakon što je predsjednik Gižu Renea Dai Jonge u domaćoj štampi u subotu rekao da je engleski veteran potpisao za njegov klub.

Menadžer Čelzija Roberto di Mateo je odbacio takve informacije nakon jučerašnjeg meča sa Liverpulom (1:1), ali iz kineskog kluba su potom službeno potvrdili kako su pregovori u toku.

„Da, u kontaktu smo sa Lampardom, ali zasad još ništa nije dogovoreno”, rekao je Jang Ksijaoju, potpredsjednik Upravnog odbora kluba.

U slučaju da pregovori budu uspješni, Lampard bi stigao u Rene u januaru, pa bi imao vremena da se smjesti i prilagoditi prije marta, kada počinje nova sezona u Kini.

Gižou Rene je klub iz Gijanga, na jugozapadu Kine, koji će sljedeće sezone igrati azijsku Ligu šampiona, jer je kinesko prvenstvo završio na četvrtom mjestu.

Sudeći po navodima iz Kine, Lampard bi zarađivao više od Drogbe i Anelke, koji u Šangaj Šenhui sedmično inkasiraju 240 hiljada eura.

Bonus video: