Zeta savladala Jedinstvo i pobjegla sa dna

"Igrači su pokazali karakter, igrali dobro u nastavku", rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.
0 komentar(a)
Zeta-Rudar, Foto: Zoran Đurić
Zeta-Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.11.2012. 14:01h

Zeta je preokretom stigla do trijumfa protiv Jedinstva i time prekinula seriju od sedam mečeva bez pobjede, ujedno i pobjegla sa dna tabele. Važnost meča nosila je Zetu, ali je na entuzijazam domaćih uticalo rano isključenje Kaluđerovića, koji je napravio faul kao posljednji igrač odbrane u 16. minutu. Domaćin je jednom zaprijetio prije tog momenta (Došljak), a potom u još dva navrata (Novović i Boljević), a onda kapitulirao u 34. minutu. Kajević je tada rutinski matirao Radovića, a golman Zete nepun minut ranije “skinuo” zicer Čindraku.

Iako su tokom sezone ovakvi momentu za Zetu najčešće bili uvod u kapitulaciju, domaćin je sačuvao moral - Miloš M. Radulović je na isteku 45. minuta idealno centrirao, a Orlandić glavom zakucao loptu u mrežu. Ispostavilo se da je Korać u šestom minutu drugog dijela odlučio pobjednika (Novović je bio asistent), mada je taj momenat najavio velika uzbuđenja pred oba gola.

Gosti su brzo uzvratili - strahovit šut Šćekića u 60. minutu završio je pored gola, dok je nakon toga Vuković bio neprecizan sa 4-5 metara. A da Zeta ne uđe u mirniju završnicu pobrinuo se golman gostiju Aković, koji je u 76. minutu “pročitao” Koraćev šut iz penala (Vuković je prethodno faulirao golgetera Zete). Potom je dugogodišnji fudbaler Jedinstva Babača pogodio stativu, a rezervista Suma u dva navrata mogao da obraduje goste. Na drugoj strani, Orlandić je zatresao prečku nakon kontre u 84. minutu.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv Jedinstva, koje je prije ovog meča primilo samo jedan gol u gostima. Nismo dobro otvorili meč, ali srećom - izjednačili smo do poluvremena. Igrači su pokazali karakter, igrali dobro u nastavku", rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

"Rezultat je negativan, ali mislim da nismo zaslužili poraz. Ne bih odavao stvari koje se tiču funkcionisanja kluba, ali mislim da su neka dešavanja koja prate ekipu uticala na ovakav ishod", kazao je Sreten Avramović, trener Jedinstva.

ZETA - JEDINSTVO 2:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 400. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Orlandić u 45. i Korać u 51. minutu za Zetu, a Kajević u 34. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Božović (Zeta), Gojačanin, Vuković, Fetahović, Suma (Jedinstvo). Crveni karton: Kaluđerović (Zeta).

Zeta: Radović 7, M. M. Radulović 6,5, Kaluđerović 5, Vujačić 7, Novović 7, Otašević 7, Burzanović 6,5, Kalačević - (Cavnić 6,5), Došljak 6,5 (Orlandić 7,5), Boljević 6 (Božović), Korać 7.

Jedinstvo: Aković 7, Gojačanin 6, Petrović 6,5, Vuković 6, Fetahović 6,5, Šćekić 6,5, Radulović 6, Drašković 6, Čindrak 6 (Babača), Kajević 6,5 (Medenica), Boričić 6 (Suma).

Bonus video: