Budućnost pobjedom prekinula seriju Grblja

Odlučujući pogodak za treću uzastopnu, ukupno osmu pobjedu ove sezone, postigao je Brazilac Flavio u desetom minutu.
91 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2012. 19:52h

Budućnost je prvi put ove sezone vezala tri pobjede, približila se prvom mjestu na samo dva boda i prekinula seriju golmana Grblja Milete Radulovića, u ambijentu na stadionu koji je snažno odudarao od domaćeg prosjeka.

„Varvari“ su slavili 25. rođendan i napravili atmosferu koja je je očito impresionirala fudbalere Budućnosti, koji su bili na znatno slabijem nivou u odnosu na prošlu sedmicu, kada je pod Goricom pala Sutjeska.

Ipak, poklon za rođendan je stigao, i to na početku, pravo iz Brazila, dok se sjever kupao u plavo-bijeloj boji - Flavio je iz punog trka sa 20 metara „otključao“ Radulovićevu bravu i zaustavio njegov rekord po minutima bez primljenog gola na 845!

Podgoričani su poveli 1:0 i taj rezultat bio je aktivan do kraja. Gosti nisu uspjeli da izjednače, iako su većem dijelu meča pokazivli fizionomiju tima koji devet utakmica u prvestvu nije primio gol.

"Utakmicu bih podijelio na dva dijela. Prvi u kojem smo dominirali, pokazali se kao kompatna cjelina i nekoliko puta nam je nedostajao samo završni pas, i drugi u kojem smo se povukli, ne znam zbog čega, jer dogovor u svlačionici nije bio takav. Srećom, ispunili smo cilj, Flavio je sam sebi napravio prostor i postigao gol, što nam je značajno olakšalo posao, jer znamo koliko je Grbalj čvrsta ekipa. Čestitam “varvarima” 25. rođendan, nadam se da će biti ovako brojni i na ostalim utakmicama Budućnosti", kazao je Nenad Vukčević, pomoćni trener “plavih”.

Grbalj je nakon gola pokušao da prenese i igru na polovinu Budućnosti, ali je meč u gostima protiv aktuelnog šampiona, i to u ovakvom ambijentu, bio prevelik zalogaj za momke Aleksandra Nedovića da bi se nastavila fenomenalna serija.

Dva solidna pokušaja iz daljine – Đalca u 24. i Jankovića u finišu prvog dijela, nisu opteretili golmana Agovića.

Sve do 70. minuta Grbljani su prijetili stidljivo, a onda su bili konkretni - Merdović je bio u dobroj poziciji, ali je Agović odbranio njegov šut, dok je Đalac u 74. takođe imao šansu, ali je prebacio gol sa desetak metara.

"Čestitam Budućnosti pobjedu, “varvarima” rođendan. Mislim da smo i večeras pokazali da smo prava ekipa, da naši rezultati nisu slučajni. Imali smo bolje situacije za gol od domaćina, rekao bih da nam je samo nedostajalo mirnoće u završnici. Želim samo da nastavimo u ovakvom ambijentu, i za nas neće biti problema", kazao je Nedović.

Budućnost, s druge strane, nije bila opuštena u igri koliko je trebalo, uprkos ranom vođstvu. Valjda iz staha da ne pokvare feštu na tribinama, napadi podgoričkih fudbalera nisu bili tečni, lopta nije imala očekivani protok, uprkos prostoru u napadu... Zato je šut Flavija iz daljine u 50. minutu, koji je za razliku od prvog dijela prohujao pored stative, bio sve što su Podgoričani uradili konkretno u drugom poluvremenu.

Ipak, pobjeda se piše, slavlje nije pokvario ni crveni karton strijelca jednog gola, zbog oštrog starta u 90. minutu.

Video: Zoran Bojović

Utakmicom protiv Grblja navijači podgoričkog kluba obilježili su svoj 25. rođendan.

Budućnost – Grbalj 1:0

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.000. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Jovica Tatar (Podgorica). Strijelac: Flavio u 10. minutu. Žuti karton: Tomković, Bošković, Nikač (Budućnost), Radusinović, Milojko (Grbalj). Crveni karton: Flavio (Budućnost) u 90. minutu.

Budućnost: Agović 7, Golubović 6, Tomković 6, Peković 6,5, Radunović 6,5, N.Vukčević 6,5, Flavio 7, M.Vukčević 6 (Raspopović), Bošković 6,5, Nikač 6,5, Adrović 6 (Mugoša).

Grbalj: Radulović 6, Glavan 6, Radusinović 6,5, Matić 6 (Merdović), Ragipović 6, Milojko 6, N.Bogdanović 6, I.Bogdanović 6, N.Nikolić 6,5 , Janković 6 (D.Nikolić), Đalac 6,5 (Pepić).

Galerija

Bonus video: