Lukić odlazi iz Zvezde?

Zvezda je već godinama u teškoj finansijskoj situaciji, a mediji navode da moćni ruski Gasprom ne daje predviđeni novac jer nema povjerenja u klupsku upravu
2 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 11:12h

Predsjednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić na pragu je odlaska iz tog kluba, prenose beogradski mediji.

Odlazak Lukića je pitanje dana pišu Novosti, Press i Mozzarsport, a odluku da podnese ostavku je navodno donio nakon sastanaka sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Lukićeva pozicija je naročito uzdrmana nakon odlaska trenera Roberta Prosinečkog koji je imao potpunu podršku navijača, a koji je navodno otišao zbog sukoba sa Lukićem.

Prosinečki je najavio da će tužiti Zvezdu jer je primio četiri od ukupno dvadeset plata, a kad je upitan zašto ne oprosti dug, rekao je da se radi o nekorektnom odnosu i zapitao zašto se Lukić ne odrekne svojih plata.

Zvezda je već godinama u teškoj finansijskoj situaciji, a mediji navode da moćni ruski Gasprom ne daje predviđeni novac jer nema povjerenja u klupsku upravu.

Lukić je ranije najavljivao da bi napustio klub ako bi mogao da nađe nasljednika, a sve je izvjesnije da će to biti legendarni Dragan Džajić, sa kojim je Zvezda postigla najveće uspjehe u istoriji fudbala na prostoru bivše Jugoslavije.

U prilog povratku Džajića ide i to što bi uskoro trebalo da se završi sudski proces protiv njega, a očekuje se da bude oslobođen optužbi.

Generalni sekretar Crvene zvezde Stefan Pantović demantovao je Lukićev odlazak, ali "Blic" piše da je izvjesno da će prvi čovek sa Marakane i definitivno ovih dana ozvaničiti napuštanje predsjedničke funkcije.

Očekuje se da će privremeno na njegovo mjesto doći predsjednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, od kojeg se očekuje da brzo pronađe adekvatno rešenje za upražnjenu fotelju.

Galerija

Bonus video: