Barani slavili u Bijelom Polju

I kada se činilo da će domaći fudbaleri mirno sprovesti utakmicu kraju za samo sedam minuta primili su tri gola
1 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.11.2012. 09:34h

U uzbudljivom meču sa dosta šansi i golova fudbaleri Jedinstva prvi put su ove sezone pogodili mrežu protivnika na svom stadionu, ali to nije bilo dovoljno.

Mornar je sasvim zasluženo slavio sa 3:1 furioznim preokretom u finišu, za samo sedam minuta!

Početkom susreta gosti su stavili do znanja da nijesu došli u Bijelo Polje da se brane, pa su u dva navrata imali priliku za vođstvo.

Prvo Jovancov sa nekoliko metara nije dobro zahvatio loptu, a zatim je Bogdanović oštro šutirao, ali je Aković bio na visini zadatka.

Jedinstvo je uzvratilo u 22. minutu kada je Kajević sa 14 metara pogodio stativu, da bi potom Boričić propustio da realizuje stopostotnu šansu.

Do prvog gola u šampionatu na svom terenu Bjelopoljci su došli u 53. minutu - Medenica je odlično uposlo Boričića koji je iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu.

I kada se činilo da će domaći fudbaleri mirno sprovesti utakmicu kraju za samo sedam minuta primili su tri gola.

Nesmotrenost odbrane Jedinstva u 74. minutu Ćulafić je iskoristio da izjednači rezultat, a nakon toga Vojvodić je glavom matirao Akovića.

Tačku na meč stavio je u 81. minutu najbolji igrač susreta Danilo Ćulafić evrogolom sa 22 metra.

"Znali smo da nas očekuje težak duel, a protivnik je bio izuzetno motivisan. Imali smo imperativ pobjede i taj pritisak nismo izdržali. Kada je trebalo da odigramo mirno i sigurno, počeli smo da pravimo dosta grešaka, što su Barani znali da kazne", kazao je nakon meča šef stručnog štaba Jedinstva Sreten Avramović.

"Igrali smo odlično, stvorili dosta prilika i pokazali da imamo karakter. Čestitam mojim fudbalerima jer su uz veliku borbenost uspjeli da preokrenu rezultat, tako da smo zasluženo trijumfovali na ovom teškom gostovanju", rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Jedinstvo – Mornar 1:3 (0:0)

Bijelo Polje – Gradski stadion. Gledalaca: 1.000. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Boričić u 53. minutu za Jedinstvo, a Ćulafić u 74. i 81. i Vojvodić u 78. minutu za Mornar. Žuti kartoni: Boričić (Jedinstvo), Rajković, Bogdanović (Mornar).

Jedinstvo: Aković 6, Gordić 5,5, Fetahović 5,5, Vuković 5,5, Petrović 5,5, Rosić 5,5 (Babača), Drašković 6,5, Radulović 6,5, Boričić 6, Čindrak 6,5 (Sepija), Kajević 6, (Medenica 6).

Mornar: Radanović 6,5, Rajković 6,5, Radovanović 7, Stanišić 6,5, Vojvodić 7,5, Sekulić 6,5, Merdović 7, Gačević 7, Bogdanović 7 (Džanović 6), Ćulafić 8 (Bubanja), Jovančov 7 (Vukmarković 6).

Bonus video: