FA Engleske ne zna ništa o optužnicama srpske policije

"FA daje svoju punu podršku svim igračima i stručnom osoblju koji su bili zahvaćeni užasnim scenama u Srbiji prije dvije nedjelje. Želimo da uvjerimo one koji su zabrinuti da smo posvećeni u tome da uradimo sve neophodno da ih zaštitimo"
0 komentar(a)
Dani Rouz, Foto: BETA/AP
Dani Rouz, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 31.10.2012. 11:08h

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) saopštila je da ne zna o optužnicama srpske policije protiv dvojice njenih mladih reprezentativaca i jednog člana stručnog štaba i naglasila da će, bez obzira o kome je riječ, svakako dobiti punu podršku.

"FA daje svoju punu podršku svim igračima i stručnom osoblju koji su bili zahvaćeni užasnim scenama u Srbiji prije dvije nedjelje. Želimo da uvjerimo one koji su zabrinuti da smo posvećeni u tome da uradimo sve neophodno da ih zaštitimo. Nudimo podršku pojedincima i njihovim porodicama", navela je FA sinoć u saopštenju.

Kruševačka policija objavila je juče da je podigla krivične prijave protiv 12 osoba zbog incidenata poslije utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske - pet srpskih igrača, dva engleska, po jednog člana oba stručna štaba i trojice navijača.

FA Engleske je naveo da nisu dobili nikakvo obavještenje od srpske policije.

"Još nismo primili nikakvo formalno obaveštenje od srpskih vlasti. Ne znamo nijedno ime sa te optužnice i zato čekamo dodatne detalje i formalnu komunikaciju po ovom pitanju. Ostaćemo u kontaktu s britanskim vlastima, kao i sa kolegama iz UEFA", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu FA.

Revanš utakmica baraža za plasman na prvenstvo Evrope između Srbije i Engleske odigrana je u Kruševcu 16. oktobra, Englezi su pobijedili sa 1:0 i izborili plasman na finalni turnir u Izraelu 2013. godine.

Na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dvIJe selekcije. Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je poslije meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vrijeđali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza obe zemlje i odluku o kaznama donijeće 22. novembra.

Fudbalski savez Srbije (FSS) prošle nedjelje je zbog učešća u incidentima kaznio reprezentativce Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog sa godinu dana suspenzije u reprezentativnim selekcijama, a članove stručnog štaba Srđana Maksimovića (trener golmana) i Andreju Milutinovića (kondicioni trener) sa po dvije godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Bonus video: