Falkao i Ronaldo u lovu na Mesija, pobjede Reala i Atletika

Portugalac i Kolumbijac nastavili da rešetaju mreže, ovog puta su žrtve bile Majorka i Osasuna...
1 komentar(a)
Radamel Falkao, Foto: REUTERS
Radamel Falkao, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.10.2012. 23:00h

U Španiji više nije glavno pitanje kako zaustaviti čudesnu Barselonu, već kako stati na put nevjerovatnoj seriji Atletiko Madrida.

"Kolčonerosi” su posljednji put poraženi u aprilu (i to od Reala kod kuće sa 4:1), ove sezone ih je u svim takmičenjima za dva boda zakinuo samo Levante ( i to u prvom zvaničnom meču), a spektakularni pohod ekipe Dijega Simeonea je nastavljen i u ovom kolu - na "Visente Kalderonu" je savladana Osasuna (3:1), pa Madriđani nakon devet kola i dalje imaju isti skor kao Barselona (osam pobjeda i remi)...

"Osasuna je bila jak protivnik, ali smo znali da je kaznimo. Želim da Atletiko bude agresivan na svakom dijelu terena, da stalno napada loptu. Nećemo odstupiti od tog sistema ma ko nam bio rival", rekao je Simeone.

Radamel Falkao je postigao treći gol za svoj tim, time je postavio konačan rezultat, ali i nastavio jurnjavu za Lionelom Mesijem - Kolumbijcu je to bio 11. pogodak u Primeri, dok je napadač Barse na 13 nakon dvije rutinske egzekucije u Valjekasu prije dvije noći.

"Mesi i Falkao su najbolji", kazao je poslije meča defanzivac Atletika Žoao Miranda, strijelac prvog gola protiv Hetafea.

Real je imao lakši posao na Balearima, pa je nakon pobjede nad Majorkom (5:0) stigao do četvrte pozicije.

Kristijano Ronaldo je prihvatio izazov i sa dva pogotka razdvojio Mesija i Falkaa na listi strijelaca (12), dvostruki strijelac je bio i Gonsalo Iguain, a pogodio je i Hose Kaljehon.

Levante je odradio i Granadu i došao do četvrtog trijumfa u nizu (dva gola Obafemija Martinsa), dok je opet razočarao Atletik Bilbao - aktuelni vicešampion u Ligi Evrope je izgubio kod kuće od Hetafea i trenutno je 16. tim u ligi sa svega osam bodova.

Rezultati

MAJORKA - REAL M. 0:5

Iguain 8, 70, Ronaldo 22, 73, Kaljehon 90.

ATLETIKO M. - OSASUNA 3:1

Miranda 31, Raul Garsija 35, Falkao 73 - Lama 43.

ATLETIK B. - HETAFE 1:2

San Hose 90 - Rodriges 12, Alvaro 58.

LEVANTE - GRANADA 3:1

Martins 12, 61, Rios 73 - El Arabi 85.

SARAGOSA - SEVILJA 2:1

Poštiga 36, Šapunaru 46 - Medel 70.

SJUTRA

VALJADOLID - SOSIJEDAD

SUBOTA

RAJO - BARSELONA 0:5

SELTA - DEPORTIVO 1:1

BETIS - VALENSIJA 0:0

ESPANJOL - MALAGA 0:0

Bonus video: