Bum-bum Šćepanović

"Iskusniji igrači su odigrali prepotentno, a mlađi bezobrazno", komentarisao je poraz svog tima trener Mogrena Brano Milačić
73 pregleda 1 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2012. 07:32h

Mladost je do poluvremena napunila mrežu Mogrena, pa dileme na Starom aerodromu nije bilo - podgorički “crveni đavoli” prekinuli su seriju od dva meča bez pobjede na svom stadionu i prvi put savladali Budvane na domaćem terenu.

Čovjek odluke bio je Marko Šćepanović, nekadašnji vezista Budućnosti, koji je dva puta u prvom poluvremenu savladao Todorovića za noć Mladosti na četvrtom mjestu. Trijumf je uljepšao Eber u samom finišu prvog dijela, dok je gol Vujovića u nastavku stigao samo kao utjeha za juče neprepoznatljivu četu Brana Milačića.

- Odigrali smo perfektno, imali odličnu realizaciju i u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika. U nastavku smo bili malo slabiji, što je i posljedica očajnog stanja terena. Mislim da je prvo poluvrijeme recept kako treba da igramo u nastavku šampionata - blistao je od zadovoljstva pomoćni trener Mladosti Vladan Tomić.

Mogren je doživio prvi poraz u gostima ove sezone, a da će biti tako nagovještaj je stigao već u 6. minutu - Tomić je probio i šutirao, a Šćepanović odbitak sproveo u mrežu po mokroj travi na Starom aerodromu.

Rano vođstvo nije uspavalo domaćina, naprotiv, uslijedili su furiozni napadi čete Miodraga Vukotića. Golman Mogrena Todorović je krajnjim naporom odbranio šuteve Božovića u 11. i Tomića u 17. minutu.

Čekao se drugi gol, a stigao je u 32. minutu nakon najljepše akcije na meču - Tomić je dodao loptu Božoviću, ovaj je petom provukao do Šćepanovića, koji je preciznim šutem sa 15-ak metera lansirao Mladost ka novoj pobjedi.

Sve je bilo gotovo u 41. minutu, kada je Mandić nabacio iz prekida, a Eber glavom na drugoj stativi gurnuo loptu u mrežu za 3:0.

- Iskusniji igrači su odigrali prepotentno, a mlađi bezobrazno. Naša serija u gostima morala je negdje da se prekine, ali je najgore što su moji fudbaleri mislili da se neće prekinuti nikada - prokomentarisao je Brano Milačić.

Bukvica koju je trener Mogrena očitao svojim igračima na poluvremenu urodila je plodom u nastavku, ali je bilo prekasno - uz nekoliko šansi stigao je samo jedan gol, preko Vujovića, koji je pogodio sa ivice šesnaesterca u 70. minutu.

MLADOST - MOGREN 3:1

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 150. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane) Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Šćepanović u 6. i 32, Eber u 41. za Mladost, Vujović u 70. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Živković, Eber (Mladost), Popović (Mogren).

Mladost: Čučković -, Tomić 7, Radulović 7, Šofranac 7, Živković 7, Mandić 7 (Mijušković), Sanković 7, Božović 7,5, Šćepanović 8, Seratlić 7 (Savićević), Eber 7 (Pavićević 6,5).

Mogren: Todorović 6,5, Ivanović 6, Popović 5,5, Radišić 5,5, Baošić 6, Lagator 5,5 (Gardašević), Brnović 6, Pržica 5,5, Božović 5,5 (Đoković 5,5), Grbović 5,5 (Nedović), Vujović 6,5.

Bonus video: