Nakon Kupa, Zeta želi da joj krene i u prvenstvu

Plasman u četvrtfinale masovnijeg takmičenja mogao bi da bude stimulans za ekipu iz Golubovaca da i u prvenstvu krene istim stazama
84 pregleda 0 komentar(a)
Zeta-Rudar, Foto: Zoran Đurić
Zeta-Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.10.2012. 09:27h

Zeta je u minulom kolu remizirala na Lugovima, a nakon toga i protiv Sutjeske na stadionu kraj Bistrice u revanšu osmine finala Kupa (meč završen bez golova).

A upravo plasman u četvrtfinale masovnijeg takmičenja mogao bi da bude stimulans za ekipu iz Golubovaca da i u prvenstvu krene istim stazama.

Sigurno je, međutim, da domaćinu neće biti nimalo lako u današnjem derbiju začelja sa Mornarom na Trešnjici, jer Barani takođe traže izlaz iz teške situacije (fenjeraš je nanizao čak devet uzastopnih poraza).

"Sigurno da posljednji mečevi predstavljaju ohrabrenje i satisfakciju za igrače, bitno je da se ekipa podigne. Naredni meč nam je jedan od najvažnijih u jesenjem dijelu sezone, jer želimo da pobjegnemo iz opasne zone. Neće nam biti lako, ali uzdamo se u volju i borbenost igrača, nadam se da će nas to odvesti do uspjeha", kazao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

U klubu iz Golubovaca za sada ne računaju na grupu igrača koja je štrajkovala tokom prethodne sedmice (Kaluđerović, Vladan i Zarija Peličić, Miloš M. Radulović, Novović). To, međutim, nisu jedini kadrovski problemi.

"Burzanović je neizvjestan, dobio je neugodan udarac, dok se Orlandić takođe žali na povredu. Sa druge strane, vraća se Došljak nakon odrađenih kartona", rekao je Šuškavčević.

Jedini trijumf ove sezone fudbaleri Mornara ostvarili su upravo protiv Zete u prvom kolu. Svi u taboru posrnulog barskog prvoligaša željeli bi da se takav epilog ponovi, ali je realnost znatno drugačija. Iako se u Golubovcima igra derbi začelja, u Mornaru vrlo dobro znaju kvalitete rivala. Barani će biti lišeni usluga veziste Borisa Merdovića, koji ima parne kartone.

"Neće nam biti nimalo lako, a neće nas zavarati trenutno stanje na tabeli. Zeta mora krenuti znatno bolje, jer joj igrački kadar i ambicije kluba to nalažu. Slična situacija je i sa nama, a poraz u minulom kolu u Pljevljima otkrio je i neke pozitivne stvari u našoj igri. Nećemo se predati, to nije naš manir. Vjerujem da nas očekuje uzbudljiv duel", rekao je Saša Petrović, strateg Mornara.

Zeta - Mornar

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Boban Krstev (Cetinje). Početak 13.30 časova.

Zeta (4-2-3-1): Radović - A. Dabić, Vujačić, Cavnić, M. Dabić - Zlatičanin, Burzanović (Kovačević) - Došljak, Krstović, Boljević - Korać.

Mornar (4-2-3-1): Radanović - Gačević, Vojvodić, Stanišić, Bubanja - Obradović, Sekulić - Metović, Kacić, Ćulafić - Jovančov.

Bonus video: