Bjelopoljski bedem odolio i u Podgorici

"Ne mogu da nađem prevelikih zamjerki na račun mojih fudbalera, stvorili smo puno šansi, dovoljno da damo makar jedan gol", kazao je trener Budućnosti Radislav Dragićević
66 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost-Jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Budućnost-Jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2012. 09:44h

Budućnost nije pogodila mrežu Jedinstva, uprkos reviji promašaja u prvom poluvremenu, pa je sada sasvim realno pitanje ima li ova ekipa snage da se uopšte uključi u borbu za titulu?

Od brojki se vrti glava - Rudar je na plus sedam, Sutjeska danas ima šansu da pobjegne na 11, a Čelik na osam bodova.

Ipak, kuriozitet predstave pod Goricom vezan je za gosta - fudbaleri Jedinstva još nisu primili gol na strani ove sezone, a juče su sačuvali mrežu i na petom uzastopnom gostovanju, od kada je ekipu preuzeo Sreten Avramović.

"Takav je profil igrača i ekipe koju sam zatekao. Vidio sam da ne možemo baš da se nadigravamo sa svim ekipama, pa smo se bazirali na onome što možemo najbolje", prokomentarisao je Avramović.

I sve bi to bilo dovoljno za mjesto u gornjem dijelu tabele da fudbaleri Jedinstva nemaju još jednu, takođe nevjerovatnu seriju - kod kuće ove sezone još nisu dali gol!

"Puno je objektivnih okolnosti, ali ne bih baš da objašnjavam zašto ne pogađamo kod kuće, ipak u srijedu u Kupu dočekujemo Budućnost", istakao je trener Jedinstva.

Njegova ekipa pokazala je zavidan nivo organizacije i discipline u defanzivnoj postavci, ali ni to ne bi bilo dovoljno da na golu nije stajao sjajni Zoran Aković.

Golman Jedinstva odbranio je u prvom poluvremenu čiste zicere Marka Vukčevića, Kamberovića i Radunovića, dok je Bošković prebacio gol iz vrlo povoljne pozicije.

"Ne mogu da nađem prevelikih zamjerki na račun mojih fudbalera, stvorili smo puno šansi, dovoljno da damo makar jedan gol. Promašaji su ono što treba da nas brine. Šteta, jer smo imali priliku da uđemo u neku zonu sigurnosti i mirnoće uoči vrlo važnih mečeva", kazao je trener Budućnosti Radislav Dragićević.

Sve promašaje Budućnosti iz prvog dijela gosti su mogli da kazne u 39. minutu - Gojačanin je prošao po desnoj strani, a Boričić pogodio prečku.

Kako se bližio kraj meča, Bjelopoljci su bili sve organizovaniji, pa šanse Budućnosti više nisu bile tako izrađene. Slobodan udarac Boškovića prohujao je tik pored stative, dok je njegov volej-udarac iz daljine osujetio Aković.

Posljednju šansu imao je Golubović, tek što je ušao u igru, ali se nije najbolje snašao nakon kornera.

Budućnost - Jedinstvo 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Miloš Asović (Berane). Žuti kartoni: Kamberović, N.Vukčević (Budućnost), Gojačanin, Babača (Jedinstvo).

Budućnost: Agović -, Kamberović 6, Tomković 6, Peković 6,5, Radunović 7, Flavio 6, N.Vukčević 6,5, M.Vukčević 5,5, Bošković 6, Mugoša 5,5, Adrović 5,5.

Jedinstvo: Aković 8, Gojačanin 7,5, Gordić 7, Petrović 6,5, Fetahović 6,5, Vojinović 6 (Babača), Drašković 6,5, Medenica 6,5 (Rosić), Boričić 7 (Serpija), Šćekić 6,5, Kajević 7.

Bonus video: