Runi: Ne idem u Podgoricu da bih se revanširao bilo kome!

"Moramo da odemo tamo i da pokušamo da osvojimo bodove. To je nešto na šta ću ja biti usredsređen, kao i cijeli tim", kaže Runi
10 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 08:28h

Engleska nije dobila ni Ukrajinu ni Poljsku na startu kvalifikacija, i moraće da se vadi u Crnoj Gori - britanski mediji već podgrijavaju atmosferu za martovski obračun u Podgorici koji bi, nakon velikog trijumfa Brnovićeve čete u Kijevu, mogao da bude apsolutni derbi za prvo mjesto u grupi.

“Povratak u Podgoricu već se nazire kao odlučujući”, piše britanski “Indipendent”.

Vejn Runi, strijelac u Varšavi prije dva dana, posebno pamti glavni grad Crne Gore - crveni karton zbog nejasnog udaranja Miodraga Džudovića eliminisao ga je iz prva dva meča Evropskog prvenstva.

Povratak “na mjesto zločina” najboljeg engleskog fudbalera, te podatak da je Crna Gora oba puta u prošlim kvalifikacijama odoljela protiv zemlje iz kolijevke fudbala, samo najavljuju koliko će mediji u Britaniji pisati o velikom obračunu u Podgorici u noći 26. marta 2013. godine.

"Ne idem u Crnu Goru da bih tražio neku osvetu, definitivno ne! To je prošlo za mene. Riječ revanš nije nešto što me dodatno motiviše. To stvar je prošla i ne razmišljam o tome", rekao je Runi, koji je 7. oktobra prošle godine isključen u Podgorici samo dan kasnije nakon što su mu uhapsili oca zbog ilegalnog klađenja.

Crna Gora je te večeri gubila 2:0 nakon 30 minuta igre, ali je golovima Zverotića u nadoknadi prvog, te Delibašića u nadoknadi drugog poluvremena, izvukla 2:2 i osigurala baraž. Englezima je i bod bio dovoljan za prvo mjesto.

"Utakmicu u Podgorici doživljavam kao izuzetno tešku za naš tim, zato ne mislim o stvarima koje su se desile ranije. Moramo da odemo tamo i da pokušamo da osvojimo bodove. To je nešto na šta ću ja biti usredsređen, kao i cijeli tim", kaže Vejn Runi.

Englezi su u problemu, jer su ih mnogi vidjeli kao glavnog favorita grupe, a već su dva puta remizirali sa direktnim konkurentima - protiv Ukrajine na “Vembliju” (1:1), a prije dva dana i protiv Poljske u Varšavi (1:1).

"Znali smo i prije početka da je ovo vrlo teška grupa, sada smo se uvjerili u to. Ipak, i dalje vjerujemo da smo najbolji i da nećemo imati problema da se plasiramo na Mundijal. Ako već možemo da kupimo bodove sa strane, ubijeđen sam da možemo da dobijemo sve preostale mečeve kod kuće. U tom slučaju, idemo u Brazil", zaključio je Runi.

Četiri dana prije meča u Podgorici, Crna Gora će gostovati Moldaviji, a Engleska San Marinu.

Bonus video: