Remi Poljske i Engleske

U Varšavi nije bilo pobjednika (1:1), pa je sada jasno da će Crna Gora 2012. godinu završiti na vrhu, sa 10 bodova, dva više od Engleza.
65 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2012. 17:31h

Idealan ishod za Crnu Goru u oktobarskom dijelu kvalifikacija je bio pobjeda nad Ukrajinom i remi Poljske i Engleske, to je istakao i selektor Branko Brnović u najavi duela u Kijevu.

I, kada hoće, hoće - uz dan zakašnjenja zbog poplave u Varšavi želje su pretvorene u stvarnost. Poljaci i Albion su odigrali bez pobjednika (1:1), pa je sada jasno da će Crna Gora 2012. godinu završiti na vrhu, sa 10 bodova, dva više od Engleza.

Uslov je, naravno, da se savlada San Marino u Podgorici 14. novembra, ali to pitanje niko i ne postavlja...

U Varšavi je viđena dominacija Poljske u većem dijelu meča, pa se nakon takvog odnosa snaga postavlja pitanje i da li je Engleska u ovom momentu zaista glavni favorit u grupi, jer je četa Valdemara Fornalika pokazala koliko ima mana taj podmlađeni (i kombinovani) sastav Roja Hodžsona.

"Bili smo blizu velike pobjede, nažalost nismo došli do nje. Ipak, možete da vidite da napredujemo, svakog dana smo sve bolji. Sve je krenulo naopako kada smo primili gol iz jedne greške, ali smo reagovali kao pravi tim", rekao je Fornalik.

Englezi su, zanimljivo, prvi poveli (gol Vejna Runija u 31. minutu nakon prekida), a onda su u najvećem naletu domaćina početkom drugog poluvremena promašili dvije velike šanse za 2:0 - prvo Džermejn Defo, a potom i Runi...

A onda je Albion primio naivno gol, ali je utisak da su Poljaci morali da ga postignu.

Naime, golman Džo Hart je poslije kornera Ludovika Obranijaka zaplivao u prazno i omogućio Kamilu Gliku da glavom smjesti loptu u mrežu.

"Greška je moja, svjestan sam da sam koštao ekipu pobjede. Ipak, treba da razmišljamo da je ovaj bod dobar, jer je osvojen na teškom terenu", kazao je čuvar mreže Mančester sitija.

Poljaci su i poslije izjednačenja imali više od igre, Engleska se povukla (to govori i izvođenje Runija, kojeg je zamijenio Aleks Okslejd-Čembrlen), ali se rezultat nije promijenio.

"Možemo mnogo bolje od ovoga i zato sam zadovoljan remijem. Ovaj bod može da bude jako bitan na kraju", poručio je Hodžson i objasnio zašto je izveo Runija u 73. minutu.

"Iako je dao gol, Vejn nije baš imao svoj dan", istakao je selektor Albiona.

Engleska s Hodžsonom na klupi nije poražena ni u 11. meču zaredom, ako se ne računa eliminacija u četvrtfinalu Eura od Italije nakon jedanaesteraca.

Galerija

Bonus video: