Blok za Ukrajince

Pokušaćemo da odigramo na nulu, jer je najbitnije da sačuvamo našu mrežu. Probaćemo svi, a ne samo zadnja linija, da odigramo poziciono kako bi zaštitili naš gol, kaže Džudović
52 pregleda 9 komentar(a)
Džudović, Foto: Savo Prelević
Džudović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2012. 17:27h

Internacionalni put Miodraga Džudovića, defanzivca crnogorske reprezentacije, počeo je iz Ukrajine, iz ekipe Volinja, odakle se nakon samo jedne sezone, 2005. godine, preselio u klub u kojem i danas igra - ruski Spartak iz Naljčika.

Džudović će utorak veče na Olimpijskom stadionu u Kijevu pokušati da udari blok za reprezentaciju i zemlju koju jako dobro poznaje.

- Ukrajina me prijatno iznenadila na Evropskom prvenstvu. Imali su dobru igru, dobru atmosferu i pokazali su nešto od čuvenog ukrajinskog karaktera, kojim se jako diče. Dali su sve od sebe i napravili su dobar rezultat, bez obzira što nisu imali sreću da se plasiraju u drugu fazu. Karakterisao ih je timski duh i kolektivna igra - rekao je Džudović.

“Velikoj” Ukrajini, od 46 miliona stanovnika, u utorak stiže “mala”, ali fudbalski poznata Crna Gora. Pravila velikih brojki, srećom, u fudbalu odavno ne važe, pa će izabranici Branka Branovića imati svoju šansu na stadionu na kojem bi moglo da se smjesti više od pola Podgorice, ili skoro šestina stanovnika Crne Gore.

- Malo su me iznenadile izjave ukrajinskih trenera prilikom žrijeba za ovu grupu, kad su nas mnogi tretirali kao “prolaznu” reprezentaciju, ekipu koja nije na njihovom nivou. Sada su, međutim, te izjave drugačije, odnos je bolji i poštuju nas više. Oni će ići na pobjedu, žele direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Pokazali su protiv Engleske da imaju ekipu - rekao je Džudović.

I Crna Gora je protiv Engleske, doduše u prošlom ciklusu, pokazala da je ekipa koja zaslužuje respekt. Čak i Ukrajine, koju je Džudović proglasio favoritom, jer igra na domaćem terenu.

- Pokušaćemo da odigramo na nulu, jer je najbitnije da sačuvamo našu mrežu. Probaćemo svi, a ne samo zadnja linija, da odigramo poziciono kako bi zaštitili naš gol. Što se tiče napada, vjerujem da ćemo postići makar jedan - rekao je Džudović.

Nema zavaravanja i nerealnih očekivanja, i bod bi bio dobar za Crnu Goru protiv selekcije koja je prošlog mjeseca odoljela na “Vembliju” i koja je jedan od favorita za prva dva mjesta u grupi.

- Idemo na pobjedu, ali bi i bod bio dobar - istakao je Džudović.

Ukrajinci su najopasniji po bokovima, gdje sa desne strane djeluje ljevak Jarmolenko, a sa lijeve dešnjak Konopljanka.

- Već razgovaramo sa stručnim štabom, analiziramo protivnika, taktički se spremamo za utakmicu. Recept za uspjeh je kolektiv, moramo kvalitetno da se pomjeramo na terenu, da zatvaramo jedan drugog - rekao je Džudović, koji bi trebalo da zaigra u paru sa Markom Bašom, dok će Savić vjerovatno na desnog beka.

Takva postava u posljednjoj liniji, sa Jovanovićem lijevo i Božovićem na golu, odoljela je prije dvije godine Engleskoj na “Vembliju”. Koja je takođe bila najjača po bokovima...

Jovetić trčkarao, Vukčević odmarao

Crnogorska reprezentacija odradila je četvrti trening uoči puta za Ukrajinu, vjerovatno posljednji po idealnom vremenu.

Stevan Jovetić je, baš kao i prethodna dva dana, lagano trčkarao sa strane, iz predostrožnosti zbog udarca u koljeno koji je dobio na posljednjem meču protiv Fiorentine.

Novina je povreda Simona Vukčevića, iz stručnog štaba kažu takođe lakša - vezistu Blekburna boli primicač zbog kojeg juče nije trenirao.

- U pitanju je samo lakša povreda, biće sve u redu - raportirao je asistent u stručnom štabu Anto Drobnjak.

Bonus video: