Jedinstvo se prošetalo kroz Petrovac

"Doputovali smo u Petrovac sa jasnom željom da pokušamo da stignemo do pozitivnog rezultata ali nakon ovog ubjedljivog trijumfa i te kako sam zadovoljan", rekao šef struke Jedinstva Sreten Avramović
0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.10.2012. 08:37h

Fudbaleri Petrovca ni ovoga puta nisu obradovali svoje navijače, naprotiv - fudbaleri Jedinstva slavili su 3:0 i još jednom pokazali koliko su neugodan tim kada igraju na strani.

Bila je ovo, naime, treća uzastopna pobjeda u gostima izabranika Sretena Avramovića.

"Doputovali smo u Petrovac sa jasnom željom da pokušamo da stignemo do pozitivnog rezultata ali nakon ovog ubjedljivog trijumfa i te kako sam zadovoljan. Nastupili smo bez nekoliko standardnih igrača, sve prilike koje su nam se ukazale iskoristili smo na pravi način i osvojili tri velika boda na terenu koji je tradicionalno neugodan", rekao je šef stručnog štaba Jedinstva, Sreten Avramović.

Petrovčani su ubjedljivo poraženi iako su u određenim periodima igre imali i svoje prilike.

Nakon ofanzivnog početka i prve šanse koju domaći nisu iskoristili u 9. minutu kada je pokušaj Nenada Jovanovića zaustavio odlični golman gostiju Zoran Aković.

Kazna je stigla u jeku ofanzive domaćih. Vojinović je uputio centaršut, loptu je odbio Popović, a u šesnestercu gostiju najbolje se snašao Kljajević i matirao juče nesigurnog Popovića.

Domaćin je i imao priliku i u finišu prvog poluvremena da eventualno poravna rezultat, ali su u novoj dobroj prilici nije snašao Jovanović.

"Trebala nam je pobjeda kojom bi na pravi način valorizovali tri boda osvojena u prošlom kolu u Baru. Međutim, iako smo imali nekoliko zrelih prilika do nje nismo uspjeli pobijedimo. Ostaje žal zbog ovakvo rezultatski ubjedljivog poraza koji ipak po mom mišljenju nismo zaslužili", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Stručni štab domaćih je u nastavku pokušao ofanzivnim izmjenama da promijeni ritam i dođe do željenog rezultata.

Prvu priliku imao je Mihailović ali je njegov udarac glavom završio samo pored gola.

Bjelopoljci su se očekivano i taktički logično opredijelili za defanzivu i brze kontranapade. U 69. minutu njihova taktika dobila je pokriće.

Nakon greške golmana Popovića veliku dozu prisebnosti imao je Vladimir Boričić kome nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu.

U smiraj duela Jedinstvo je stiglo do ubjedljivog trijumfa. Nakon sjajnog udarca Draškovića lopta se odbila od okvira gola a spretni strijelac još jednom je bio Boričić kome ni ovoga puta nije bilo teško da se drugi put upiše u strijelce.

Bonus video: