Suares sam protiv svih na Ostrvu

Liverpul ni ovu sezonu nije krenuo kako očekuje armija navijača „redsa”, ali je najavio izlazak iz krize protiv Noriča. I, naravno, ka trijumfu ga je vodio Urugvajac, koji je upisao het-trik
1 komentar(a)
Luis Suarez, Foto: Beta/AP
Luis Suarez, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.10.2012. 10:11h

Čestim simulacijama i glumom koje u Premijer ligi baš i nisu dobrodošle, ni kod sudija ni kod navijača, Luis Suares je postao omražena ličnost na Ostrvu, ali makar za sada pronalazi način da izađe na kraj protiv svih.

Liverpul ni ovu sezonu nije krenuo kako očekuje armija navijača „redsa”, ali je najavio izlazak iz krize protiv Noriča.

I, naravno, ka trijumfu ga je vodio Urugvajac - bivši napadač Ajaksa je upisao het-trik, a vjerovatno bi i popravio taj učinak da mu je sviran čist penal...

GOLMANI

Vivijano (Fiorentina) - i pored sve dominacije u posjedu lopte, Fiorentinu je protiv Intera spasavao odlični golman.

Fridel (Totenhem) - Igo Ljoris će imati mnogo problema da ga pomjeri s gola londonskog kluba. Amerikanac, koji je u maju napunio 41 godinu, odavno je postao najstariji fudbaler u Premijer ligi.

ODBRANA

Vertongen (Totenhem) - „sparsi” su reagovali na „Old trafordu”, upisali treću uzastopnu pobjedu u ligi, a Belgijanac se još jednom predstavio u pravom svjetlu na velikoj sceni.

Godin (Atletiko Madrid) - odbrana koju je sklopio Dijego Simeone je u većini utakmica ove sezone funkcionisala kao sat.

Dante (Bajern) - gigant iz Minhena je primio samo četiri gola ove sezone. Stručnjaci vjeruju da to ima veze sa dolaskom Brazilca iz Borusije Menhengladbah.

SREDINA

Mata (Čelzi) - Čelzi je protiv Arsenala bio opasan samo kada je lopta bila u njegovom posjedu. I to je bilo sasvim dovoljno da se ostvari trijumf na „Emirejtsu”.

Bejl (Totenhem) - „Garet tjera Ferdinanda u penziju”, tako su ukratko engleski mediji opisali partiju Velšanina na „Old trafordu”.

Vidal (Juventus) - Roma nije imala šansi protiv tako agresivnog i motivisanog Juvea...

Raul Garsija (Atletiko Madrid) - „kolčonerosi” su mogli i bez Radamela Falkaa protiv Espanjola. Jedini gol je dao bivši vezista Osasune.

Fabregas (Barselona) - simulacije, golovi, asistencije... Sve je to bio dio Seskovog repertoara protiv Sevilje. Barsa je pobijedila u meču u kojem je gubila do 89. minuta.

Šaćiri (Bajern) - od 58. minuta protiv Verdera, kada je Švajcarac ušao u igru, Bajern je svim silama krenuo u napad i upisao šestu pobjedu u ligi.

NAPAD

Suares (Liverpul) - navijači Noriča će ga dobro zapamtiti. Oba het-trika u Premijer ligi je upisao protiv „kanarinaca” na njihovom „Kerou roudu”.

Ronaldo (Real Madrid) - sada je izgleda sve kako treba, Ronaldo opet slavi golove, a protiv Deportiva ih je postigao ukupno tri, od čega dva iz penala.

Jelavić (Everton) - u Evertonu na startu sezone igraju svi, a za golove protiv Sautemptona je bio zadužen stameni Splićanin...

Mikoli (Palermo) - omaleni majstor je upisao het-trik protiv Kjeva. Pogađao je i iz voleja sa 40 metara, iz slobodnog udarca... Sve je u nedjelju bilo u njegovom znaku na „Barberi”.

Kasano (Inter) - u svakoj Interovoj pobjedi ove sezone je napravio razliku. Već ima četiri gola i dvije asistencije - to mu je najbolji učinak u prvih šest kola u karijeri.

Džeko (Mančester siti) - čovjek koji je vječita rezerva u Sitiju polako postaje džoker Roberta Manćinija. Samo minut nakon što je ušao u igru protiv Fulama dao je gol vrijedan tri boda.

Rojs (Borusija Dortmund) - vratio se u Dortmund nakon pet godina, na vrijeme da dokaže da ima vrhunski kvalitet. Cifra od 17 miliona, koliko su „milioneri” platili za njega Menhengladbahu, sada izgleda smiješno.

Bonus video: