Runi i Flečer presrećni zbog povratka

„Sjajno je što sam opet tu. Odigrao sam nekoliko utakmica za rezervnu ekipu i malo u Ligi šampiona, ali je ovo prava stvar”, rekao je Flečer, koji je na terenu proveo svih 90 minuta
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Beta/AP
Vejn Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.09.2012. 09:41h

U sinoćnjoj utakmici 3. kola engleskog Karling kupa protiv Njukasla, u redove Mančester junajteda vratila su se dva vrlo važna fudbalera - Vejn Runi i Daren Flečer.

Runi je bio odsutan od 25. avgusta, kada je zaradio veliku posjekotinu iznad koljena nakon duela sa Ugoom Rodaljegom iz Fulama.

Škotski reprezentativac je bio znatno duže odsutan, jer je zbog hroničnih problema sa debelim crijevom pauzirao od decembra do prije osam dana, kada je zaigrao 10-ak minuta protiv Galatasaraja.

Sinoć je pokazao da je potpuno spreman, jer je proveo svih 90 minuta u pobjedi nad „svrakama” (2:1).

„I Flečer i Runi su bili odlični. Vejn je pred kraj bio malo umoran, ali to je očekivano. Vrlo sam zadovoljan pobjedom, jer je Njukasl imao fizički jaču ekipu od naše, ali mi smo na trenutke igrali fantastičan fudbal i i zasluženo smo pobijedili”, istakao je ser Aleks Ferguson.

I dva dugogodišnja člana „crvenih đavola” su bila srećna.

„Naravno da je dobro kada se vratite. Prošlo je više od mjesec otkako sam posljednji put igrao, tako da sam oduševljen. Osjećam se dobro, ali očito je bilo malo teško u prvoj utakmici nakon sedmica odmaranja”, rekao je Runi, dok je Flečer, kojem je Ferguson povjerio kapitensku traku, dodao:

„Sjajno je što sam opet tu. Odigrao sam nekoliko utakmica za rezervnu ekipu i malo u Ligi šampiona, ali je ovo prava stvar - meč na „Old trafordu” u pobjedničkoj ekipi”.

Bonus video: