Jedinstvo iznenadilo na Lugovima

"Očajna utakmica i očajno izdanje mojih izabranika. Igrači Jedinstva bili su malo iznad svega, ali su na kraju zasluženo pobijedili", istakao Branislav Milačić
0 komentar(a)
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.09.2012. 08:27h

Fudbaleri Jedinstva osvojili su tri važna boda na Lugovima i prekinuli uspješnu mini-seriju Mogrena.

Budvani su nakon samo pet minuta tražili penal, smatrali su da je lopta pogodila nekog od gostujućih defanzivaca u ruku.

Tako, međutim, nije mislio glavni sudija Pavle Radovanović.

Prvu ozbiljniju priliku imali su gosti u 12. minutu - Radulović je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prohujala pored stative.

Budvani su uzvratili četiri minuta kasnije, kada je Brnović iz drugog pokušaja sa 17-18 metara snažno šutirao.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Bojić, koji je bio zamalo neprecizan nakon jedne odbijene lopte.

Sa druge strane, gosti su u 25. minutu pokazali zube - Drašković je uposlio Kajevića koji je šutirao sa desetak metara, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Mogren je brzo zaprijetio još dva puta - nakon “bombe” Vujovića, golman gostiju Aković je odbio loptu, ali Đoković nije stigao da reaguje.

Nekadašnji napadač Dečića ubrzo je imao novu šansu, ali je Aković bez problema zaustavio njegov šut. Ispostavilo se da je tri minuta prije kraja poluvremena Radulović izvanrednim šutem nakon odlične akcije donio tri boda bjelopoljskom timu.

U nastavku je Đoković imao šansu za Budvane u 67. minutu, dok su dva minuta kasnije gosti mogli da dupliraju vođstvo, ali Sepia nije kaznio opuštenost golmana Butorovića.

"Očajna utakmica i očajno izdanje mojih izabranika. Igrači Jedinstva bili su malo iznad svega, ali su na kraju zasluženo pobijedili. Mi smo izašli na teren da se prošetamo i da na taj način pobijedimo. To ne može, pa ni da smo mnogo kvalitetniji. Zbog toga smo kažnjeni. Nadam se samo da ćemo iz ovoga izvući pouke, da se spustimo na zemlju, jer mi nijesmo ekipa koja može lako da igra, već moramo dobro da se pomučimo", rekao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

"Još jednom se obistinilo da mnogo kvalitetnije igramo u gostima nego na svom terenu. Uspjeli smo da trijumfujemo, da osvojimo nove bodove na strani. Kontrolisali smo igru od prvog minuta, znali odakle nam prijeti najveća opasnost. Zaustavili smo Budvane i na kraju zasluženo trijumfovali", kazao je Sreten Avramović, trener Jedinstva.

Mogren - Jedinstvo 0:1 (0:1)

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 300. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelac: Radulović u 42. minutu. Žuti karton: Đurović (Mogren).

Mogren: Butorović 6, Ivanović 6 (Racković), Popović 6,5, Radišić 7, Bojić 7, Mirković 7, Brnović 6,5 (Grbović), Pržica 6,5, Đurović 6 (Gardašević 5,5), Đoković 5,5, Vujović 6.

Jedinstvo: Aković 6,5, Gordić 7, Fetahović 6,5, Vuković 7, Petrović 7, Rosić 6,5 (Medenica), Drašković 7, Šćekić 6,5, Radulović 7, Sepia 6,5 (Bećirović), Kajević 6 (Gojačanin).

Bonus video: