Jovetić promašio penal, Juve bolji od Kjeva

Jovetić je tako propustio priliku da popravi učinak i postigne 5. gol u Seriji A ove sezone, tim iz Firence da upiše treću pobjedu, uz poraz od Napolija u gostima.
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2012. 21:07h

Fiorentina je bila pred pobjedom u Parmi, ali se u finišu okrenulo sve.

Tako je tragičar "viole" postao Stevan Jovetić koji je u 88. minutu, kod vođstva svog tima od 1:0, promašio penal (njegov udarac je odbranio Antonio Mirante).

Sami četiri minuta kasnije, Parma je poravnala i izvukla bod, i to sa bijele tačke - Luka Toni je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Haime Valdes matirao Emilijana Vivijana.

Valdes je početkom drugog poluvremena uspio i da promaši penal, tada je golman Fiorentine bio uspješniji.

Gosti su prije toga poveli pogotkom Argentinca Fakunda Ronkalje u 20. minutu.

Crnogorski napadač je tako propustio priliku da popravi učinak i postigne 5. gol u Seriji A ove sezone, tim iz Firence da upiše treću pobjedu, uz poraz od Napolija u gostima.

"Jovetić je odigrao odličnu utakmicu. Istina, promašio je penal, ali to se dešava - ko šutira može i da promaši. Šteta zbog jedanaesterca, ali mu ne zamjeram, želio je najbolje", rekao je trener Vinćenco Montela.

Na klupi Fiorentine prvi put je sjedio Stefan Savić, koji je na kraju prelaznog roka stigao iz Mančester sitija.

Juventus je nastavio da melje u Seriji A, a do četvrtog trijumfa ga je nosio Fabio Kvaljarela, junak velikog povratka protiv Čelzija u Ligi šampiona.

Popularni Kvalja je dobio mjesto u prvom timu nakon što je Masimo Karera riješio da iskombinuje sastav i vratio je na pravi način - komplikovani meč protiv tvrdog Kjeva je riješio za samo pet minuta sa dva gola.

Napolitanski napadač je izašao iz igre u 80. minutu, a šansu da debituje je dobio Danac Niklas Bendtner.

Mirko Vučinić nije bio žrtva rotacije - bio je na terenu 90 minuta, a sredinom prvog poluvremena mu je i poništen gol zbog ofsajda.

"Stara dama" je u velikoj seriji, nije izgubila u prvenstvu već 44 utakmice, a posljednji poraz na svom terenu je upisala u martu 2011. godine.

Rezultati

Juventus - Kjevo 2:0 (Kvaljarela 63, 68)

Parma - Fiorentina 1:1 (Valdes 90+2 - Ronkalja 20)

Sjutra

Sampdorija - Torino 12.30

Atalanta - Palermo 15.00

Bolonja - Peskara

Kaljari - Roma

Katanija - Napoli

Inter - Sijena

Udineze - Milan

Lacio - Đenova 20.45

Galerija

Bonus video: