Mladost protiv Mornara želi da naplati sve dosadašnje promašaje

"Protiv Mornara po prvi put ove sezone mi ulazimo u utakmicu kao favoriti. I sada bi sve osim pobjede za nas bio neuspjeh, i to veliki", kazao je vezista Mladosti, Vladimir Savićević
1 komentar(a)
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2012. 10:59h

Na posljednjem duelu pred svojom publikom Mladost je “ispustila” aktuelnog prvaka, Budućnost (1:1), a u prethodnom kolu je minimalno poražena na gostovanju Rudaru (1:0). Ceh bi danas na Strarom aerodromu trebalo da plati Mornar.

"U oba duela mi smo diktirali igru i bili bolji rival, sa igračem manje smo izjednačili protiv Budućnosti, a u Pljevljima nismo izgubili bod, nego sva tri. Koštala nas je serija promašenih zicera. E, sada protiv Mornara po prvi put ove sezone mi ulazimo u utakmicu kao favoriti. I sada bi sve osim pobjede za nas bio neuspjeh, i to veliki. Uz sve dužno poštovanje prema ekipi Mornara, za koju smatramo da je dobra, i to što znamo da ima i novog trenera, kažemo da smo favoriti i samo bi tri boda zadovoljila našu ambiciju. Osim golmana Marčelje nemamo povrijeđenih i suspendovanih igrača, a naša prednost je domaći teren i navijači pred kojima igramo dobar fudbal", kazao je vezista Mladosti, Vladimir Savićević.

Seriju loših rezultata Barani su prekinuli u Kupu Crne Gore pobjedom nad Cetinjem (4:1). Sada treba da nastave sa dobrim igrama i u prvenstvu, a ekipu će prvi put u elitnom društvu predvoditi novi trener, Zoran Pešić. Želja svih u taboru Mornara je jasna - ostati neporažen.

"Nama je sada primarni cilj da prekinemo lošu seriju, i pobjegnemo sa začelja tabele. Mislim da imam recept za to. Najvažnije je da ne potcijenimo svoju vrijednost, jer ja lično vjerujem u ovu ekipu. Na Cetinju su igrači pokazali karakter. Sada naspram sebe imamo znatno jačeg rivala. Ipak, ukoliko zaista svi igrači budu maksimalno koncentrisani, siguran sam da nećemo biti poraženi. Nemamo prevelikih kadrovskih problema, tek par rovitih igrača, ali zbog toga ću se za startnu jedanaestoricu odlučiti na posljednjem sastanku", rekao je Pešić.

Mladost - Mornar

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 15.30 časova.

Mladost: (4-4-2): Čučković - Božović, Mitrović, Šofranac, Živković - Ščepanović, Mandić, Savićević, Seratlić - Rotković, Adžović.

Mornar (4-4-2): Radanović - Gačević, Vojvodić, Stanišić, Jelenić (Bubanja) - Merdović, Obradović. Ćulafić, Metović - Marković, Bogdanović.

Bonus video: