Zeta pod imperativom protiv Čelika

"Učinićemo sve da osvojimo tri boda. Kada ste pod imperativom onda je i teže igrati, ali sve sem pobjede, bilo bi katastrofa", kazao je Rade Vešović, trener Zete.
84 pregleda 1 komentar(a)
Rade Vešović, Foto: Savo Prelević
Rade Vešović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2012. 10:43h

Zeta nikako da se oporavi od takmičenja na evrosceni (odigrala osam utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope), a svega dva boda u pet prvoligaških mečeva prikovali su ekipu iz Golubovaca za dno tabele. Zbog toga fudbaleri Zete danas sa imperativom pobjede dočekuju Čelik...

"U ovom momentu naredna utakmica je mnogo važna i moramo učiniti sve da poboljšamo bodovni saldo. Zbog utakmice koju smo imali sa Jedinstvom, protekla pauza bila nam je kraća nego ostalim rivalima, ali uspjeli smo da se koliko-toliko osvježimo. Čelik ima dobru ekipu, koja je dobro startovala u prvenstvu. Učinićemo sve da osvojimo tri boda. Kada ste pod imperativom onda je i teže igrati, ali sve sem pobjede, bilo bi katastrofa", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Vešović ne može da računa na povrijeđenog štopera Miloša B. Radulovića, te Ajkovića, koji je dobio crveni karton u posljednjem meču sa Jedinstvom.

"Kalačević se vratio povrijeđen iz omladinske selekcije, Boljević je umoran, igrao je sve mečeve na evropskoj sceni, bio sa reprezentacijom. Štoper Vladan Peličić je, takođe, povrijeđen", kazao je Vešović.

A nikšićki prvoligaš na Trešnjicu stiže da nastavi sa trendom uspješnih rezultata na gostujućim terenima. Naime, „metalurzi“ u dosadašnjem dijelu sezone još nijesu osjetili gorčinu poraza na strani, pa uoči novog duela sa Zetom obećavaju besprekornu borbu.

"Prvenstvena pauza došla je i za nas i Zetu u pravom trenutku. Očekujem da će utakmica biti tvrda, prava prvenstvena. Zadatak neće biti nimalo lak, s obzirom na to da su bodovi domaćinu prijeko potrebni. Upravo njihovo moranje može da bude naša šansa. Ovo je za nas najteže gostovanje do sada. Smatram da Zeta ima dobru ekipu i samo je pitanje trenutka kada će se vratiti na pravi put. Nadam se da ih neće krenuti danas. Moramo biti obazrivi, borbeni i disciplinovani tokom cijelog meča budući da naš rival ima izvanredne pojedince. Bilo koji rezultat, osim poraza, za nas bi bio uspjeh", rekao je Zijad Adrović, defanzivac Čelika.

Zeta - Čelik

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Đorđije Ražnatović (Cetinje). Početak u 16 časova.

Zeta (4-2-3-1): Bulatović (Radović) - M.M.Radulović, Kaluđerović, Vujačić, Novović - Zlatičanin, Božović - Došljak, Burzanović, M. Dabić - Korać.

Čelik (4-4-2): Banović - Dubljević, Radović, Vuković, Bulatović - Adrović, Bulajić, Simić, Zorić - Ivanović, Račić.

Bonus video: