Jovetićeva sloboda od 35 do 45 miliona eura

Kako prenosi rimski sportski list Korijere delo sport, odštetni zahtjev Fiorentine variraće zavisno od perioda kada neki klub bude želio da dovede Jovetića
8 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.09.2012. 15:51h

Do sredine novembra u sjedište Italijanskog fudbalskog saveza, odnosno Zajednice ligaša biće deponovana klauzula o raskidu ugovora između Stevana Jovetića i Fiorentine, koja će definisati uslove pod kojima napadač crnogorske reprezentacije može napustiti Firencu.

Kako prenosi rimski sportski list "Korijere delo sport", odštetni zahtjev Fiorentine variraće zavisno od perioda kada neki klub bude želio da dovede Jovetića.

Ako neki zainteresovani klub želi da dovede Jovetića prije 1. juna iduće godine, za njega će morati da plati 35 miliona eura.

Ako zahtjev stigne između 1. juna i 1. jula, visina obeštećenja iznosiće 40 miliona, a ako se to dogodi između 1. i 15. jula onda će cijena Stevanove slobode iznositi 45 miliona.

Sve ponude od 16. jula neće se razmatrati, jer Jovetić od tog trenutka neće biti na tržištu, kako se klub ne bi našao u nezavidnoj situaciji da u skraćenom vremenskom roku traži adekvatnu zamjenu.

Kako piše rimski dnevnik, ova ponuda biće dostavljena menadžeru Jovetića, koji će zajedno sa svojim klijentom donijeti odluku da li prihvati ovakvu ponudu.

Korijere takođe navodi da ova klauzula ne važi za Juventus, nakon posljednjeg slučaja sa Dimitrom Bervatovim, kada je, po mišljenju kluba iz Firence, "stara dama" pokvarila već gotov transfer bugarskog internacionalca u Fiorentinu, tako što je pokušala da ga angažuje (Bugarin je na kraju završio u Fulamu).

Korijere delo sport otkriva da bivša klauzula za raskid ugovora od 30 miliona eura, dogovorena prošle godine prilikom produženja ugovora do 2016. godine, nije nikada deponovana u Savez.

Uz novu klauzulu, Fiorentina ima namjeru da Stevanu ponudi produženje ugovora i povećanje zarade, ali da do toga ne može doći prije januara.

Želja Fiorentine, nezavisno od klauzule, jeste da privoli Jovetića da ostane u Firenci još godinu nakon ove sezone, i pored brojnih ponuda.

Kako? Tako što će uraditi sve da napravi ekipu koja će ponovo moći da se bori za velike ciljeve, za vrh Serije A, jer bi, piše Korijere, bilo suludo držati Stevana protiv njegove volje.

Navodno, u Firenci su već spremili budžet da rade u tom pravcu, kako bi odobrovoljili Jovetića.

"Želio bih da već jednom prekinemo sa ovom temom. Sve što budemo radili, biće transparentno. To je jedno od pravila našeg kluba, da radimo stvari koje ne krijemo. Dakle, ako bude novosti oko ugovora Jovetića, saopštićemo to javno", rekao je sportski direktor Fiorentine Danijele Prade, odgovarajući na pitanja čitalaca lista "Nacija".

Na pitanje da li ima istine u tome da postoji dogovor sa Mančester sitijem da Stevan sljedećeg ljeta ode na Ostrvo, Prade je odgovorio:

"Nema nikakvih predugovora sa bilo kim. Jo Jo je naš igrač, i biće do kraja sezone. Siti? Porodica Dela Vale ima odlične odnose sa vlasnicima tog kluba", dodao je Prade.

Bonus video: