Siti savladao KPR, jubilej Manćinija

"Građani" su poveli golom Jaje Tureau 16. minutu, izjednačio je Bobi Zamora u 59, a tri boda timu Roberta Manćinija obezbijedili su Edin Džeko u 61. i Karlos Teves u 92. minutu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2012. 19:06h

Repriza ludog finiša prošle sezone je opet pripala Mančester sitiju, KPR opet nije imao šansi - šampion je pobijedio londonski tim sa 3:1 i upisao drugi trijumf (uz jedan remi) na startu Premijer lige.„Građani“ su poveli golom Jaje Turea u 16. minutu, izjednačio je Bobi Zamora u 59, a tri boda timu Roberta Manćinija obezbijedili su Edin Džeko u 61. i Karlos Teves u 92. minutu.

Manćini je u prvi tim lansirao novajliju iz Evertona, Džeka Rodvela, dok je Skot Sinkler (stigao juče iz Svonsija) bio na klupi.

"Odigrali smo dva različita poluvremena - u prvom smo morali da damo više golova, u drugom smo postigli dva, iako nismo odigrali kako želim. Moramo da napredujemo, iz meča u meč ćemo biti bolji, jer ne smijemo da primamo ovoliko golova", rekao je Manćini.

Italijanski trener je juče bio 100. put na klupi Sitija u Premijer ligi i, interesantno, upisao je 62. trijumf. To je isti učinak koji je imao i ser Aleks Ferguson u prvih 100 utakmica na klupi Mančester junajteda.

"Đavoli" sjutra igraju protiv Sautemptona, a Fergi će biti 1000. put na klupi ligaškim mečevima.

Meču na "Itihadu" je prisustvovao i trener Reala Žoze Murinjo, koji je želio uživo da vidi prvog protivnika "merengesa" u Ligi šampiona.

Žoze Murinjo

A tim kojem trenutno ništa ne ide kako treba je Totenhem. Sparsi su igrali samo 1:1 sa Noričom kod kuće, pa je menadžer Andre Viljaš-Boaš pod velikim pritiskom.

Stručnjaci mu zamjeraju što Totenhem igra sa dva zadnja vezna, što izlazi sa samo jednim napadačem...

"Razočarani smo zbog načina na koji smo odigrali ovaj meč, falilo nam je oštrine. Nikom nije lako kada ne dobije prve dvije utakmice kući, ali vjerujemo u sebe. Tek smo odigrali tri meča i rano je donositi zaključke", istakao je Portugalac nakon skora od dva remija i poraza na startu Premijer lige.

Musa Dembele

Vest Hem je bio bolji od Fulama (3:0), a meč na "Apton parku" je obilježio debi Andija Kerola u dresu "čekićara".

Stameni napadač je igrao od prvog minuta, pokazao da će biti pojačanje, ali je sve poremetila povreda zbog koje je u 58. minutu napustio teren.

Londonski tim je, inače, poveo u 54. sekundi golom Kevina Nolana, a do poluvremena su pogađali i Vinston Rid i Metju Tejlor.

VBA je nastavio s dobrim rezultatima pobjedom nad Everton, dok su remizirali Svonsi i Sanderlend i Vigan i Stouk.

Rezultati

Vest Hem - Fulam 3:0 (Nolan 2, Rid 29, Tejlor 41)

Svonsi - Sanderlend 2:2 (Rotlidž 45, Miću 66 - Flečer 40, 45)

Totenhem - Norič 1:1 (Dembele 69 - Snodgras 85)

VBA - Everton 2:0 (Long 66, Mekoli 83)

Vigan - Stouk 2:2 (Maloni 5 (penal), Di Santo 49 - Valters 40 (penal), Krauč 76)

Mančester siti - KPR 3:1 (Jaja Ture 16, Džeko 61, Teves 92 - Zamora 59)

Sjutra

Liverpul - Arsenal

Njukasl - Aston Vila

Sautempton - Mančester junajted.

Galerija

Bonus video: