Novi šok za Real, Barsa je već na plus pet

Šampion je pao i u predgrađu protiv Hetafea (2:1), pa već nakon dva kola u Primeri ima minus od pet bodova u odnosu na Barselonu.
8 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2012. 22:17h

Real Madrid i Žoze Murinjo ne pamte da su tako rano bili u tako velikom problemu. Šampion je pao i u predgrađu protiv Hetafea (2:1), pa već nakon dva kola u Primeri ima minus od pet bodova u odnosu na Barselonu.

Što je mnogo, mnogo je... Real se trese nakon svega sedam dana od starta sezone, a između dva kiksa u prvenstvu je izgubio i prvi meč Superkupa od „blaugrane”. Ako i u srijedu ne savlada Barsu u revanšu i ne uzme taj trofej, Specijalni će definitivno biti meta kritika, razmaženi Madriđani će mu vjerovatno „tražiti glavu”.

Real je prvi put od 2009. godine izgubio utakmicu u Primeri u kojoj je vodio, a posljednji put mu se desilo da ne slavi nijednom u prva dva kola prije 11 godina.

Sada, dakle, sve tradicije padaju u vodu, a mnogo važnije od toga je što je Barsa dobila oba meča, pa je razlika već sada gotovo najveća moguća...

"Potpuno smo zaslužili ovaj poraz. Ovakva igra je neprihvatljiva. Nemam dilemu - nismo zaslužili više", rekao je bijesni Murinjo i vjerovatno prvi put od kada je u Realu napao svoje igrače:

"Kao da se svi oni rekordi prošle sezone nisu ni dogodili. Osvojili smo 100 bodova, dali više od 120 golova, a sada ništa", kazao je Portugalac.

A ko je mogao da pretpostavi šta će se desiti kada je Gonsalo Iguain u 27. minutu doveo Real u vođstvo?

Očekivala se rutinska utakmica, a dočekao se spektakl, jer je Hetafe u nastavku dao dva gola - Huan Valera u 53. je izjednačio, a Abdelaziz Barad u 75. minutu srušio snove Murinjovom timu da može do prvog trijumfa u sezoni. Tako je Hetafe nakon sedam vezanih poraza uzeo mjeru velikanu sa „Bernabeua”.

A prije nego što je Real upao u krizu protiv Hetafea, Barsa je preživjela pakao u Pamploni.

Osasuna je vodila do 76. minuta (gol Hosebe Ljorentea), a onda je Lionel Mesi poravnao iz akcije kojoj su prethodila dva ofsajda ekipe Katalonaca.

Zbog toga je i protestovao Paći Punjal i zaradio direktan crveni karton. Nakon svega Osasuna je izgubila glavu, a Argentinac četvrtim golom u sezoni donio preokret.

"Teren u Pamploni je uvijek veoma težak za protivnika. Imali smo problema, Osasuna je bila odlična, ali smo stvorili dovoljno šansi da pobijedimo i uspjeli smo", istakao je trener Barse Tito Vilanova, koji je isključen u 71. minutu zbog prigovora.

Galerija

Bonus video: