Sutjeska ruši redom

"Nije bilo lako, pogotovo u drugom poluvremenu kada je Jedinstvo imalo inicijativu, ali smo igrali disciplinovano i ipak ostvarili zacrtani cilj", istakao je šef struke Sutjeske Dragan Radojičić.
6 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.08.2012. 09:31h

Lider nastavlja da niže pobjede, dok Jedinstvo ni u meču sa Sutjeskom nije uspjelo da postigne prvi gol u šampionatu. Nikšićani su bili bolji u prvom poluvremenu, domaćin je imao inicijativu u drugom dijelu, ali su gosti preko Isidorovića odnijeli sva tri boda iz Bijelog Polja.

Već u 7. minutu izabranci Dragana Radojičića imali su šansu, ali je udarac glavom Andrije Pejovića zaustavio golman Zoran Aković. Na drugoj strani, Lamin Suma, kome je ovo bio prvi meč u dresu Jedinstva, oprobao je šut iz velike udaljenosti, a lopta završila u naručju Ivana Janjuševića.

Terensku inicijativu gosti su krunisali u 20. minutu - nakon izvedenog auta nepažnju domaće odbrane koristi Darko Isidorović i sa 13 metara, ispostavilo se na kraju, postiže pobjedonosni gol.

Pred odlazak na odmor, Jedinstvo je imalo zicer, ali je Boričić, iako neometan, sa 12-13 metara šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu Bjelopoljci su bili ofanzivniji, ali su uspjeli da naprave samo jednu izglednu priliku i to u 65. minutu kada je Mihailo Petrović sa nekoliko metara glavom poslao lopstu pored gola. U ostalom dijelu susreta fudbaleri Sutjeske su znalački čuvali svoju mrežu, pa su na kraju zasluženo slavili.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica protiv trenutno najbolje ekipe u ligi. Zato smo pokušali da zatvorimo njihove najbolje igrače, posebno Šušnjara, ali smo ipak primili gol poslije naše nesmotrenosti. Igrali smo hrabrije u drugom dijelu, ali i u ovom susretu imali smo problema sa realizacijom, pa je Sutjeska zasluženo došla do trijumfa", kazao je nakon meča trener Jedinstva Sreten Ramović.

"Čestitam domaćim fudbalerima na izuzetno fer i koretnoj igri, a mojim momcima na zasluženoj pobjedi. Nije bilo lako, pogotovo u drugom poluvremenu kada je Jedinstvo imalo inicijativu, ali smo igrali disciplinovano i ipak ostvarili zacrtani cilj. Poslije svega moram biti zadovoljan", istakao je šef struke Sutjeske Dragan Radojičić.

Jedinstvo - Sutjeska 0:1

Bijelo Polje - Gradski stadion. Gledalaca: 1.200. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Nikola Vujović (Bar). Strijelac: Isidorović u 20. minutu. Žuti kartoni: Petrović, Radulović (Jedinstvo), Krivokapić, Šušnjar, Jovović (Sutjeska).

Jedinstvo: Aković 6,5, Gojačanin 6,5, Fetahović 6,5, Vuković 6, Petrović 6,5, Suma 6, Drašković 6, Medenica 6 (Čindrak), Boričić 5,5 (Kljajević 5,5), Radulović 6,5 (Babača), Kajević 6.

Sutjeska: Janjušević 6,5, Đurović 7, Jovović 6,5, Nikolić 7, Isidorović 7,5 (Karadžić), Šušnjar 7, Krivokapić 7, Nikolić 6,5, Zogović 6,5, Pejović 7 (Stefanović 6), Perošević 6,5 (Stijepović 6).

Bonus video: