Šou Jovetića, pobjeda Juventusa

"Viola" je slavila sa 2:1, a crnogorski napadač je trasirao put do trijumfa sa dva gola - prvo je izjednačio u 67, a onda dao majstorski gol u 91. minutu za prva tri boda u sezoni.
19 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 21:33h

Fiorentini će vjerovatno nakon ovakve partije Stevana Jovetića biti još teže da se odbrani od ponuda i „preživi avgust” zajedno sa crnogorskim majstorom, ali Vinćenco Montela je svakako bio srećan kao malo dijete.

Dva gola, niz majstorskih poteza i prvi trijumf u sezoni - tri stvari koje su bile sasvim dovoljne da Jovetić bude junak „Frankija”, iako je vjerovatno svaki od onih 25 hiljada navijača na stadionu znao da je Stevan sve dalje od Firence, da je nakon ovih golova makar još pet miliona eura skuplji nego što je bio prije duela sa „zebrama” i da je jasno da je prerastao osrednji italijanski klub.

"Jovetić je jako ambiciozan momak, uvijek želi da napreduje i to je ono što svaki trener želi", rekao je Montela.

Udineze je, inače, bio blizu da uzme makar bod u renesansnom gradu, jer je vodio sve do 67. minuta, a imao remi u džepu do 91.

A onda se probudio Jovetić. Jo-Jo je kod prvog pogotka imao mnogo sreće - primio je loptu, šutirao lijevom nogom, a ona je zakačila beka Udinezea Danila i prevarila golmana Brkića.

Kod pobjedonosnog mu sreća nije trebala, jer je gol bio šmekerski za oduševljenje na stadionu.

Udineze, koji je odmarao praktično pola prvog tima za kvalifikacije za Ligu šampiona (Di Natalea, Bastu, Benatju...), bio je u vođstvu od 28. minuta kada je pogodio Brazilac Majkosel.

"Navijači su pokazali da nam vjeruju, onda smo vjerovatno to i zaslužili. U drugom poluvremenu smo bili sjajni, a jasno je da nije lako preokrenuti protiv Udinezea", kazao je Montela.

Juventus je sezonu otvorio šampionski, a ako se budu dešavale tako velike sudijske greške kao sinoć „stara dama” i ne mora da brine - Skudeto će ostati u Torinu.

Juve je pobijedio Parmu sa 2:0, prije prvog pogotka (Lihtštajner) promašio je penal (Vidal šutirao u Mirantea), s tim što je sudija prije toga propustio da dosudi ofsajd Lihtštajnera.

Tada nije stiglo vođstvo, ali jeste u nastavku - Asamoa je prošao po lijevoj strani i pronašao Švajcarca koji je poentirao.

Konačan rezultat postavio je Andrea Pirlo, koji je šutirao iz slobodng udarca, a pomoćni sudija zamahao zastavicom i signalizirao pogodak, iako je bilo jasno da lopta nije prešla gol liniju.

"Gol-fantazija Pirla", napisala je "Gazeta delo sport".

Mirko Vučinić je propustio nekoliko velikih šansi kod 0:0, a zamijenjen je u 80. minutu uz aplauze.

Rezultati

Fiorentina - Udineze 2:1 (Jovetić 67, 90+1 - Majkosel 28)

Juventus - Parma 2:0 (Lihtštajner 54, Pirlo 58).

Sjutra

Milan - Sampdorija 18.00

Roma - Katanija 20.45

Atalanta - Lacio

Kjevo - Bolonja

Đenova - Kaljari

Palermo - Napoli

Peskara - Inter

Sijena - Torino

Galerija

Bonus video: