Vešović: Ovaj poraz jako peče

"Kao sam što i najavio pred utakmicu, PSV je pokazao da je vrhunska ekipa, mnogo kvalitetnija od nas." kazao je Rade Vešović, trener Zete.
56 pregleda 4 komentar(a)
Rade Vešović, Foto: Savo Prelević
Rade Vešović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2012. 23:09h

Zeta se nekako držala do 74. minuta, kada je Tim Matavž šmekerskim potezom povisio na 2:0 i potpuno srušio samopouzdanje tima iz Golubovaca.

„Filipsovci” su do kraja postigli još tri gola, a trener domaćih Rade Vešović smatra da je konačni rezultat (poraz od 5:0), ipak, previsok.

"Kao sam što i najavio pred utakmicu, PSV je pokazao da je vrhunska ekipa, mnogo kvalitetnija od nas. Pokazali su da su znatno bolji, ali nije sve na terenu bilo kako to pokazuje konačni rezultat. Prvi gol smo primili potpuno neočekivano, iz gluposti i neiskustva igrača, a on je znatno uticao na tok utakmice. Ne kažem da bi rezultat bio bolji, ali bi se utakmica vjerovatno odvijala u drugom smjeru", rekao je Vešović, koji ističe da je drugi gol potpuno dotukao njegove izabranike.

"Dobro smo parirali do drugog gola, koji je potpuno dotukao ekipu. Doživjeli smo ubjedljiv poraz, koji jako boli, jako peče. Žao mi je momaka, ništa im ne zamjeram, dali su možda i više nego što mogu.

Da li je nakon drugog gola ekipa pala samo na psihičkom, ili i na fizičkom planu? Čini se da je igračima nedostajalo snage u finišu.

"Vjerovatno smo pali i fizički, jer cijelo ljeto radimo u nenormalnim uslovima, a 12 igrača nosi teret ovih evropskih utakmica. Moguće je da su malo i fizički pali, ali to je posljedica psihičkog stanja. Vidjelo se, ipak, i da je PSV fizički nadmoćan, selekcija igrača je takva da su jači i u skoku i u duelu, ali mi je žao što nismo ostvarili pristojniji rezultat, jer smo mogli."

Šta očekujete u revanšu? Pribojavate li se katastrofe?

"Spremaćemo se da ne doživimo teži poraz, daleko bilo da se to desi. Potrudićemo se da pružimo otpor kao u većem dijelu ove utakmice", zaključio je Vešović.

Bonus video: