Čelik osvojio Budvu

Aktuelni osvajač Kupa slavio u Budvi i upisao drugi trijumf na strani ove sezone...
0 komentar(a)
Čelik, Foto: Savo Prelević
Čelik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2012. 10:53h

Čelik je trijumfom nad Mogrenom na Lugovima potvrdio da se ne šali, a isplatilo se što je trener gostiju Slavoljub Bubanja nakon poraza od Grblja šansu ukazao i nekim novim igračima.

Nikšićani su furiozno krenuli, Radović je već u trećem minutu doveo "metalurge" u vođstvo.

Gosti su u 11. minutu tražili penal - Kapisoda je tada startovao na Račića, a sudija Pavle Radovanović se nije oglasio.

Ubrzo je i Zorić mogao da uveća prednost, ali je nakon njegovog pokušaja lopta prohujala pored stative. No, dvije najbolje šanse propustio je Ivanović (drugi put šutirao sa pet metara).

Mogren je uzvratio u 17. minutu preko Zeca, koji je šutirao preko gola. Budvani su, međutim, brzo izjednačili - Bakić je izveo prekid, a Bojić kaznio smušenost tima čiji je kapiten bio u prethodnoj sezoni.

Nikšićani su, međutim, pokazali karakter i odmah stigli do novog vođstva - Videkanić je pogodio suprotan ugao Butorovićevog gola. Na drugoj strani, Brnović je u 44. minutu mogao da izjednači, ali je Banović odlično intervenisao.

I u nastavku su gosti imali dominaciju, a Račić, Simić i Zorić mogli da uvećaju vođstvo. No, najbolju priliku da ovjeri trijumf prokockao je Ivanović u 75. minutu. Promašaji su im se umalo osvetili u sudijskoj nadoknadi - Kapisoda je šutirao, ali je Radović intervenisao ispred gol-crte.

"Želio bih da Čelik do kraja prvenstva u pripremi i odigravanju utakmice bude onakav kakav je bio u ovih nekoliko dana i da svakoga pobijedi i postane prvak. Ne izjavljujem ljubav igračima preko medija, ali ovog puta moram, jer su oni pobjednici", rekao je trener Mogrena Branislav Milačić.

"Bilo je malo vremena da se dignemo nakon poraza od Grblja, ali pokazalo se da ova ekipa ima karakter i moć. Mislim da smo zasluženo slavili, a sve smo mogli da riješimo u prvih 15 minuta. Poslije gola Mogrena, brzo smo ponovo došli u vođstvo, a u nastavku smo kontrolisali igru i mogli da slavimo i ubjedljivije", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Mogren - Čelik 1:2

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Bojić u 28. minutu za Mogren, a Radović u 3. i Videkanić u 31. minutu za Čelik. Žuti karton: Popović, Kapisoda, Brnović (Mogren), Kolev, Bulajić, Račić, Agović (Čelik).

Mogren: Butorović 6, Ivanović 5,5, Popović 6, Kapisoda 6, Radišić 6, Bojić 6,5, Bakić 6,5, Zec 5,5, Đurović 6,5 (Gardašević), Đoković 5,5 (Pržica 5,5), Brnović 6,5 (Lagator 5).

Čelik: Banović 7, Nikolić 6,5, Videkanić 8, Radović 7,5, Ilić 6,5 (Vuković 7), Kolev 7, Bulajić 7, Simić 7 (Adrović 6,5), Zorić 7 (Agović), Račić 7, Ivanović 7,5.

Bonus video: