Jedinstvu bod na "Topolici"

Nakon svega viđenog u ne pretjerano kvalitetnom meču na Topolici, utisak je da je Mornar izgubio dva boda, a Jedinstvo osvojilo jedan.
0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.08.2012. 09:51h

Nakon svega viđenog u ne pretjerano kvalitetnom meču na Topolici, utisak je da je Mornar izgubio dva boda, a Jedinstvo osvojilo jedan. Nakon prvog poluvremena koje će oba rivala vrlo brzo zaboraviti, u drugom dijelu viđena je bolja, otvorenija i agresivnija igra, prije svega od strane domaćeg sastava.

Prekidi su bili najjače oružje izabranika Obrada Sarića, ali im je u dva navrata nakon kornera i fortuna okrenula leđa da se, umjesto mreže, zatresao samo okvir gola.

- Znali smo da je na ovom vrućem terenu teško osvojiti bodove i učinili smo prije svega taktički sve da u tome uspijemo. Smatram da smo bod zaslužili zalaganjem na terenu, borbenošću koja je uslovila veliki broj žutih kartona, ali i opravdala cilj. Najvažnije da smo krenuli sa nule, a u narednim kolima kada moja ekipa uđe u pun takmičarski proces, očekujem i bolje partije - rekao je šef stručnog štaba Jedinstva Sreten Avramović.

Punih 20 minuta uspavanke po sparnom vremenu na Topolici, trebalo je da prođe da u novinarskim bilježnicama bude zapisan prvi udarac ali i jedini u prvom dijelu igre ka okviru gola.

- Znao sam da je u ligi kakva je naša teško doći do dva uzastopna trijumfa na domaćem terenu. U prvom poluvremenu nije bilo izglednih prilika, ali smo u drugom zaigrali znatno bolje i angažovanije. U nekoliko navrata nije nam pošlo za rukom da tu terensku inicijativu pretočimo i u pogodak koji bi vjerovatno odlučio pitanje pobjednika - rekao je šef stručnog štaba Mornara Obren Sarić.

Kada je temperaturni plus u drugom poluvremenu malo popustio u Baru, viđena su i prva prava uzbuđenja. U 60. minutu, u dva navrata, u razmaku od minut i po, tresao se okvir gola Bjelopoljaca. Prvo je nakon kornera Kacića, Medenica glavom umalo postigao autogol, a onda je ofanzivni vezista Mornara direktno iz ugla pogodio prvu stativu sigurnog golmana Akovića. U 74. minutu, Barani su bili na pragu vođstva i ponovo je prekid uslovio takav epilog. Četvrti korner opet je odlično izveo Kacić, Jovančov iz prve usmjerio loptu ka golu rivala, ali Aković se nije dao prevariti.

I jedan lijep gest uprave Mornara - kao što su i obećali, čelnici barskog prvoligaša, izradili su montažnu tribinu sa 50-ak mjesta u kojoj pripadnici "sedme sile", od sada imaju mogućnost da kvalitetno izvještavaju sa svih mečeva Prve lige.

MORNAR - JEDINSTVO 0:0

Bar - Stadion: SRC "Topolica". Gledalaca: oko 400. Žuti kartoni: Jovančov, Sekulić (Mornar), Gojačanin, Fetahović, Vuković, Petrović, Rosić, Radulović, Gordić (Jedinstvo). Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dimitrije Mrgunović (Podgorica).

Mornar: Radanovć 6,5, Rajković 6,5, Stanišić 7, Jelenić 7, Vojvodić 6,5, Merdović 6,5 (Sekulić 6,5), Obradović 6,5, Metović 6,5 (Ćulafić 6,5), Jovančov 6,5 (Bogdanović), Kacić 7, Marković 6,5.

Jedinstvo: Aković 6,5, Gojačanin 6,5, Fetahović 6,5, Vuković 7, Petrović 7, Medenica 6,5, Rosić 6,5 (Ušumović 6,5), Drašković 6,5, Boričić 6 (Čindrak 6,5), Radulović 6,5, Kajević 6,5.

Bonus video: