Počinje Primera: Rat se nastavlja

Real je prošle sezone prekinuo trogodišnju dominaciju Barse, a Žoze Murinjo se sada sprema da potvrdi primat i stvori pakao novom treneru Katalonaca, Titu Vilanovi...
7 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2012. 12:18h

U Španiji je sve jasno, ali nikom ne može biti dosadno - za titulu postoje samo dva kandidata, Real Madrid i Barselona spremaju novu sezonu iz snova, trku udvoje koja bi trebalo da traje do samog kraja.

Real je prošle sezone prekinuo trogodišnju dominaciju Barse na Pirinejima, a Žoze Murinjo se sada sprema da potvrdi primat i stvori pakao novom treneru Katalonaca, Titu Vilanovi, dosadašnjem pomoćniku Pepa Gvardiole.

Murinjo i Vilanova već imaju zajedničku istoriju - još se pamti prošlogodišnji gaf Portugalca, kada je u Superkupu, pred sto hiljada navijača protivnika na „Nou kampu”, zabio prst u uho 43-godišnjem Kataloncu.

"Naravno, to nisam smio da uradim. Izgubio sam kontrolu i jedina osoba koja je pogriješila u tom trenutku sam ja", rekao je Murinjo, dok je trener "blaugrane" takođe spustio loptu.

"Nemam nikakav problem s Murinjom. To je prošlost, a ja sam umoran od tih priča", jasan je Vilanova.

Ni Barsa ni Real nisu bili baš aktivni na tržištu, pitanje je da li takvim ekipama i treba neko ekstrapojačanje, pa će el klasiko opet da odlučuju bitke Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, Ćavija Ernandesa i Mesuta Ozila, Andresa Inijeste i Anhela di Marije, Đerara Pikea i Serhija Ramosa...

"I dalje smo ona ista ekipa koja je gladna pobjeda. Najbolji smo, dokazaćemo to na terenu", jasan je Barsin desni bek Danijel Alveš.

Madriđani za kraj prelaznog roka spremaju dolazak Luke Modrića, a Barsu bi mogao da pojača zadnji vezni Arsenala Aleks Song. Do sada je kod Vilanove stigao lijevi bek Đordi Alba, a vratio se i oporavljeni David Vilja.

"Moja ekipa je skoro savršena. Ako dođe neko pojačanje biće dobro, ali nije neophodno. Imam praktično sve što želim", istakao je nedavno Murinjo.

Real Primeru otvara sjutra u Madridu, protivnik je Valensija, dok Barsa dočekuje Sosijedad.

Bitka za titulu svakako ne interesuje puno ostale španske klubove - Valensiju opet svi vide kao prvog do nedodirljivih, ali će imati velikog konkurenta u Atletiku iz Madrida, Sevilji, Betisu i Atletik Bilbau.

Gubitnik ljeta je Malaga - klub koji je prošle sezone uz pomoć i novac bogatih šeika stvorio drim-tim, izborio kvalifikacije za Ligu šampiona, sada je u žestokom problemu.

Šeici su, naime, eskpresno napustili Andaluziju, pa sada igrači bukvalno bježe sa "Rosalede".

Predstavnika u Primeri imaće i Crna Gora, jer je član Rajo Valjekana i dalje Andrija Delibašić.

"Pčelice" u prvom kolu igraju protiv Granade u ponedjeljak.

Ljubitelji fudbala u Crnoj Gori ovu sezonu španskog prvenstva neće gledati kao do sada na kanalima Arenasporta, već na Sportklubu.

Galerija

Bonus video: