Mornar želi novu pobjedu

Tri boda osvojena na premijeri u meču sa Zetom ulila su dodatni optimizam u tabor barskog Mornara.
1 komentar(a)
Mornar - Čelik, Foto: Anto Baković
Mornar - Čelik, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 18.08.2012. 09:28h

Tri boda osvojena na premijeri u meču sa Zetom ulila su dodatni optimizam u tabor barskog Mornara. Ekipa diše kao jedan, najavljene ambicije dobiće pravo pokriće ukoliko se na domaćem terenu uknjiži nova trojka. A rival je po mjeri. Jedinstvo je i prošle sezone imalo mnogo problema u duelima sa četom Obrena Sarića, koji ovoga puta neće moći da računa na suspendovanog Bubanju. Ovo je sada ipak drugačija priča. Elita zahtijeva i drugačiji pristup.

- Sada moramo opet biti pravi. Ukoliko bismo slavili i protiv Jedinstva, mnogo lakše bismo sačekali naredne mečeve. I ovoga puta bićemo mudri i strpljivi. Ekipa je pokazala da ima karakter, fizička sprema je na najboljem nivou, a u tim se vraćaju Metović i Jovančov što je svakako dodatni plus. Rekli smo da nikome ne prepuštamo ulogu favorita kada igramo kod kuće, tako je i ovoga puta - rekao je Boris Merdović, prvotimac Mornara.

Poraz u prvom kolu od Rudara nije obeshrabrio fudbalere Jedinstva, pa najavljuju da će danas pružiti kvalitetnu partiju. Novi trener Sreten Avramović moći će da računa na mladog reprezentativca Nemanju Gojačanina, kao i Mihaila Petrovića koji su zbog žutih kartona pauzirali na premijeri.

Lijevi bek Denis Fetahović naglašava da je Mornar nezgodan protivnik, ali se nada da će baš na ovoj utakmici zabilježiti prve bodove.

- Očekuje nas težak meč protiv kvalitetne ekipe Mornara koja je pobjedom nad Zetom pokazala svoju jačinu. Međutim, iako respektujemo protivnika nećemo izaći na teren sa bijelom zastavom, već želimo da se nadigravamo. Vjerujemo u svoje mogućnosti i sigurno da uz veliku borbenost možemo slaviti u Baru - kazao je Fetahović.

MORNAR - JEDINSTVO

Bar - Stadion “Topolica”. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić, Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 17 časova.

Mornar (4-4-2): Radanović - Vojvodić, Rajković, Jelenić, Stanišić - Sekulić, Merdović, Metović, Kacić - Jovančov, Marković.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Gojačanin, Fetahović, Radulović, Ušumović - Petrović, Šćekić, Drašković, Čindrak - Boričić, Kljajević.

Bonus video: