Petrović: Velika je stvar što Zeta gostuje u Ajndhovenu

"Ima odličnu ekipu i jaku klupu. Šteta, ali Zeta je jednostavno morala da izvuče nekog jakog u ovoj fazi takmičenja. A razlika u kvalitetu je zaista ogromna", rekao je Petrović
2 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Reuters
Željko Petrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2012. 10:39h

Da je holandski gigant apsolutni favorit u predstojećem dvomeču sa crnogorskim predstavnikom Zetom, jasno je i onima koji samo površno prate globalna fudbalska zbivanja...

Stoga i ne čudi što je nekadašnji fudbaler PSV-a, a sada pomoćni trener ruskog Anžija Željko Petrović prije svega podijelio komplimente našem timu za dosadašnji učinak.

"Zeta je napravila dobar uspjeh time što je dovde dogurala, ali su joj protiv PSV-a šanse veoma male. U fudbalu, istina, šanse postoje uvijek, ali uz svo poštovanje prema Zeti - ovog puta se i po budžetu i kvalitetu klubova one mogu okarakterisati kao male ili nikakve. Ali, Zeta nema razloga da brine, jer je za nju veliko iskustvo što će igrati na stadionu PSV-a. Ekipa iz Golubovaca zaslužuje sve komplimente za ovo što je do sada uradila za sebe i crnogorski fudbal", Petrović komentariše za “Vijesti”.

Interesantno da je novi-stari trener PSV-a Dik Advokat trenirao upravo Petrovića u vrijeme dok je doskorašnji selektor Rusije prvi put bio na klupi giganta iz Ajndhovena... Holandski stručnjak je, dakle, već bio na radnom zadatku u Ajndhovenu, i to od 1995. do 1998. godine, dok je Petrović nosio dres “filipsovaca” u sezoni 1996/1997.

"Nije se “namjestilo” da mu budem saradnik u trenerskom poslu, mada je to u dva navrata bilo veoma blizu. Sa Advokatom sam inače odličan prijatelj već dugo godina. Važno je što se takav stručnjak vratio u PSV, klub je sada favorit za titulu prvaka Holandije. Šta da kažem o treneru koji je osvojio 14-15 trofeja. Jasno je da svako mora da cijeni takav rezultat. Advokat je ostao isti nakon toliko godina, voli puno da radi. Ima odličnu ekipu i jaku klupu. Šteta, ali Zeta je jednostavno morala da izvuče nekog jakog u ovoj fazi takmičenja. A razlika u kvalitetu je zaista ogromna", dodao je pomoćni trener Anžija.

Uz Advokata, u PSV se vratio i doskorašnji reprezentativac Holandije Mark van Bomel...

"Njihovim povratkom pojačana je ozbiljnost rada u ekipi. To će puno značiti za klub i njegove mlađe igrače", istakao je Petrović.

PSV je već demonstrirao snagu u nedavnom Superkupu Holandije (slavio protiv Ajaksa sa 4:2).

Želio sam Inter

A Petrović je zajedno sa takođe prekaljenim Holanđaninom Gusom Hidinkom zimus krenuo u novi izazov sa Anžijem. Ruski tim će, baš kao i Zeta, igrati u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope...

Anži je, međutim, krenuo od 2. kola kvalifikacija (savladao mađarski Honved sa 5:0 u dvomeču), dok je u posljednjem kolu nadvisio Vitese - u oba okršaja slavio sa 2:0. U završnoj rundi - ponovo ih čekaju Holanđani, Anži će igrati protiv AZ Alkmara.

"Želio sam da izvučemo Inter. Do sada nam je falilo puno igrača, postepeno smo kompletirali redove. To može da predstavlja mali problem, mada fudbaleri dobro rade na treninzima", kazao je Hidinkov pomoćnik.

Bonus video: