Blizu 100 „varvara” krenulo u Poljsku

U neredima uoči, za vrijeme i nakon meča Budućnost - Slask povrijeđeno je 11 osoba - sedam policajaca, tri službenika agencije za pružanje usluga obezbjeđenja i jedan navijač iz Poljske
340 pregleda 14 komentar(a)
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2012. 13:13h

Grupica od blizu 100 navijača Budućnosti nije poslušala apel uprave kluba i juče prijepodne krenula je u Poljsku, na revanš meč 2. kola Lige šampiona protiv Slaska iz Vroclava.

Uprava podgoričkog kluba izdala je prije dva dana saopštenje za javnost, u kojem je zamolila navijače da prije konačne odlike o organizovanom odlasku na put “još jednom realno sagledaju sve nastale okolnosti kako bi se izbjegle eventualne posljedice do kojih niko ne bi želio da dođe”.

Čelnici Budućnosti saopštili su tom prilikom da “poljska policija ne može sa sigurnošću da garantuje potpunu bezbjednost navijačima, pa je najavljena mogućnost zabrane njihovog ulaska u Poljsku”.

U neredima uoči, za vrijeme i nakon meča Budućnost - Slask pod Goricom prošlog četvrtka povrijeđeno je 11 osoba - sedam policajaca, tri službenika agencije za pružanje usluga obezbjeđenja i jedan navijač iz Poljske.

Poljski huligani su i prije i za vrijeme utakmice divljali gradom i napadali pripadnike organa reda, koji im nisu ostali dužni. Navijači Budućnosti su, s druge strane, pretukli portparola Slaska i, prema pisanju poljskih medija, pokrali dio opreme iz svlačionice gostujućeg kluba.

Procjenjuje se da je blizu hiljadu simpatizera Slaska doputovalo prošle nedjelje u Crnu Goru, od kojih se samo 600 smjestilo na južnoj tribini stadiona, jer je jedna grupica ostala ispred stadiona da “ratuje” sa policijom, dok je druga pravila nerede u podgoričkom nasulju Donja Gorica, gdje je i završila svoj put na utakmicu.

Prepucavanja crnogorskih i poljskih navijača nastavila su se nakon meča na internet stranicama i raznim forumima. Uprkos molbi uprave kluba, “varvari” nisu dovodili u pitanje svoj odlazak u Poljsku.

“Kada smo mogli u Split, ovo je za nas izlet”.

Upravo je odlazak u Split na utakmicu Hajduk - Budućnost 2. avgusta 2007. godine bila najopasnija ekskurzija podgoričkih navijača. Jer, 14 dana prije toga oko 1.500 navijača iz Hrvatske nije imalo baš najtopliji doček u Crnoj Gori.

Hrvatska policija je, međutim, bez problema izolovala oko 100 podgoričkih navijača koji su putovali u Split, pa nije moglo da dođe do kontakta sa protivničkim fanovima.

Očekuje se da će tako biti i u Vroclavu, iako poljski navijači važe za najozloglašenije u Evropi.

Revanš meč Slask - Budućnost igra se sjutra veče na stadionu “Miejski” u 20.45. Slask je prvi meč u Podgorici uz dosta sreće dobio 2:0.

Budućnost stigla, Radonjić ostao

Ekspedicija Budućnosti doputovala je sinoć u Vroclav, redovnom linijom preko Podgorice i Frankfurta.

Izabranici Radislava Dragićevića večeras će u vrijeme odigravanja utakmice trenirati na stadionu “Miejski”, na kojem će sjutra veče pokušati da naprave podvig i nadoknade 0:2 iz prve utakmice.

Sa ekipom nije otputovao napadač Srđan Radonjić, kojem ističe ugovor i koji svaki dan čeka realizaciju transfera u Kazmu iz Kuvajta, koju je preuzeo doskorašnji trener Budućnosti Miodrag Radulović.

Bonus video: