Bendtner odlazi iz Arsenala, stiže Kazorla

Danac se nalazi na meti Milana i Galatasaraja, a cijena je 7,5 miliona funti. Na odlaske čekaju Maruan Šamak i Andrej Aršavin
0 komentar(a)
Niklas Bendtner, Foto: Reuters
Niklas Bendtner, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.07.2012. 10:20h

Danac Niklas Bendtner nalazi se na izlaznim vratima Arsenal. Dvadesetčetvorogodišnji napadač je želja Milana i Galatasaraja, a obeštećenje iznosi 7,5 miliona funti.

Bendtner je postao frustrirani svojim neuspjehom da se izbori za mjesto prvotimca na "Emiratima”, gdje je stigao prije osam godina iz Kopenhagena.

On je bio pozajmljen dva puta Birmingemu i Sanderlend, a sada je odlučio da budućnost potraži daleko od Premijer lige.

Njegov odlazak je prvi od četiri potencijalnih transfera Arsenala, a to bi donijelo novac Arsenu Vengeru da dodatno pojača ekipu.

Olivije Žiro i Lukas Podolski su već stigli za sumu od 25 miliona funti, a sljedeća Vengera meta je ofanzivni vezista Malage, španski reprezentativac Santi Kazorla.

Francuski stručnjak želio je da dovede Kazorlu prije godinu dana, ali u tome nije uspio.

Naime, Malaga je tada tražila 17.5 miliona funti, a pošto se španski klub sada nalazi u finansijskim problemima, Venger smatra da će suma od 10 miliona funti biti dovoljna da se Malaga pusti Kazorlu.

Na izlaznim vratima Arsenala nalaze se i Maruan Šamak i Rus Andrej Aršavin.

Šamaka želi Bešiktaš na pozajmicu, dok se Zenit sprema za angažovanje Aršavina.

U međuvremenu, uprava Arsenala nastavila je razgovore sa Teom Volkotom oko novog ugovora, a Venger se nada će dogovor biti postignut.

Bonus video: