PLATA 12 MILIONA

Kapelo i zvanično selektor Rusije

Fudbalski savez Rusije je ozvaničiosaradnju sa 66-godišnjim italijanskim stručnjakom, koji će, tako, drugi put u karijeru na klupu jedne reprezentacije, nakon Engleske
0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Foto: Beta/AP
Fabio Kapelo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.02.2019. 17:24h

Ono što su prošle nedjelje najavili ruski mediji, što je Andrej Aršavin potvrdio na svom sajtu, danas je i zvanično – Fabio Kapelo je novi selektor Rusije.

Fudbalski savez Rusije, naime, ozvaničio je saradnju sa 66-godišnjim italijanskim stručnjakom, koji će, tako, drugi put u karijeru na klupu jedne reprezentacije, nakon što je od 2008. do februara ove godine vodio Englesku.

Iako još nema previše detalja oko njegovog dolaska, Kapelo će voditi Rusiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014, ali, kako javlja Gazeta delo sport, nasljednik Dika Advokata na klupi „zbornaje“ bi trebalo da je dogovorio ugovor na šest godina, što znači da će voditi ekipu do SP 2018. godine, koje se prvi put u istoriji održava upravo u Rusiji.

„Očekujemo Kapela narednih dana da dođe u Moskvu da definišemo posljednje detalje i da potpiše ugovor, što bi trebalo da se dogodi u srijedu ili četvrtak“, izjavio je Nikita Simonijan, presjednik FS Ruisije.

Kapelo, koji je u karijeri vodio Milan, Romu, Juventus i Real, u četvrtak je boravio u Moskvi i obavio razgovor sa ruskim, ministrom sporta i čelnicima FS Rusije.

"Ako sve bude završeno na najbolji način, kao što je najavio Fudbalski savez Rusije, biću srećan i ponosan. To će biti sjajna avantura. Rusija je velika nacija", rekao je Kapelo za italijansku agenciju Ansa.

Kako prenose britanski tabloidi, godišnja plata Kapela iznosiće oko 12 miliona eura, iako ruski mediji pišu da će ta zarada biti mnogo manja, između pet i šest miliona dolara.