KAPITEN POTVRDIO

Aršavin: Kapelo je novi selektor Rusije

Ruski mediji su već objavili da će Fabio Kapelo biti novi selektor Rusije, i da ugovor treba da bude potpisan iduće nedjelje.
0 komentar(a)
Aršavin, Foto: Beta/AP
Aršavin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.02.2019. 17:41h

Ruski mediji su već objavili da će Fabio Kapelo biti novi selektor Rusije, i da ugovor treba da bude potpisan iduće nedjelje.

Da se sve kreće u tom pravcu potvrdio je i Andrej Aršavin, kapiten i prva zvijezda ruske selekcije.

“Izrabran je novi selektor Rusije. To je Fabio Kapelo. Želim mu velike uspjehe u novoj avanturi”, naveo je Aršavin na svoj sajtu.

Ruski "Sport ekspres" je objavio da će Kapelo voditi “zbornaju” do Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Isti list je objavio da će Kapelo ugovor potpisati iduće nedjelje, te da će zarađivati između pet i šest miliona dolara.

Kapelo je prekjuče boravio u Moskvi, gdje je obavio razgovor sa čelnicima Fudbalskog saveza Rusije, a prema pisanju Sport ekspresa, italijanski stručnjak će zarađivati 30 odsto manju platu od prethodnika Dika Advokata, koji je napustio kormilo Rusije i preuzeo PSV Ajndhoven.

Kapelo je, navodno, i prihvatio da sarađuje sa ruskim sručnjacima i da ih uvrsti u svoj stručni štab, posebno one koji imaju iskustva igranja u Italiji i koji govore italijanski jezik.

Bivši selektor Engleske je, takođe, izrazio spremnost da živi u Moskvi, a, navodno, je najavio da će od sezone 2013/2014 pokušati da dovede i Franka Baldinija, aktuelnog direktora Rome, sa kojim se sarađivao i dok je bio na klupi Engleske.

Rusija će u kvalifikacijama za SP igrati u grupi sa Portugalom, Izraelom, Sjevernom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom.

Preporučujemo za Vas