Gvardiola, Kapelo i Benitez na listi kandidata za selektora Rusije

Ova impresivna lista sastavljena je samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da je bivši predsjednik FS Rusije Sergej Fursenko potpisao tajni ugovor sa trenerom Sitija Manćinijem
0 komentar(a)
Kapelo, Foto: Vijesti
Kapelo, Foto: Vijesti
Ažurirano: 10.07.2012. 18:58h

Bivši trener Barselone Pep Gvadiola predvodi top-imena na listi kandidata za novog ruskog selektora, koju je objavila Fudbalska federacija Rusije (RFS).

Osim Gvardiole, potencijalni kandidati su doskorašnji selektor Engleske Fabio Kapelo, nekadašnji trener Liverpula Rafa Benitez, smijenjeni trener Totenhema Hari Rednap, aktuelni šef struke Atletik Bilbaa Marselo Bjelsa, zatim trener kineskog Gvangžua Marćelo Lipi, te nekoliko domaćih trenera.

Njih predvodi iskusni Valerij Gazajev, nekadašnji trener CSKA, a tu su još Anatolij Bišovec, Andrej Kobelev, Juri Krasnožan, Valeri Nepomnjašći, Nikolaj Pisarev i Juri Semin.

“Ruski fudbalski savez planira da se sa svakim od kanidata konsultuje povodom mogućeg preuzimanja reprezentacije, a sve u potpunoj saglasnosti sa pravilima Uefe i Fife”, kaže se u saopštenju.

Ova impresivna lista sastavljena je i gurnuta medijima samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da je bivši predsjednik FS Rusije Sergej Fursenko potpisao tajni ugovor sa trenerom Mančester sitija Robertom Manćinijem.

Šta se desilo sa tim ugovorom, da li je automatski raskinut ili je i dalje aktivan, tek Manćo je interesovanje Rusa unovčio novim, rekordnim ugovorom sa Mančester sitijem.

Rusi su ostali bez selektora nakon ispadanja u prvoj fazi Eura, nakon odlaska Holanđanina Dika Advokata.

Dl.M.

Bonus video: