Nastavljeno "šišanje": Mesi je "Seviljski berberin"

5553 pregleda 0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Miguel Morenatti
Lionel Mesi, Foto: Miguel Morenatti
Ažurirano: 23.02.2019. 18:53h

Mesi je, definitivno, "Seviljski berberin" - argetinski as je sa tri gola na "Sančes Pishuanu" srušio Sevilju sa 4:2, u derbiju 25. španske Primere.

Mesi je nastavio je da "šiša" svoju omiljenu žrtvu, jer je sa tri gola u današnjoj utakmici stigao do nevjerovatnih 36 golova na 37 utakmica protiv Sevilje, a uz to ima i 16 asistencija!

Uz to, postigao je jubilarni 50. het-trik u karijeri.

Igrao se 22. minut kada je "pukla" kontra Sevilje, sjajno su je istrčali Ben Jeder i Navas, Francuz je odlično povukao, potom dodao loptu do Španca, koji rijetko postiže golove, ali ovu priliku nije mogao da propusti, šutirao je iz dobre pozicije i zatresao mrežu iza Ter Štegena za 1:0.

Nije dugo trebalo Kataloncima da se oporave od šoka, Rakitić je poslao loptu ka Mesiju, koji je bio u kaznenom prostoru rivala, a Argentinac hvata magičan volej i već u 26. minutu poravnava rezultat.

Nisu gosti iz Katalonije blistali u prvih 45. minuta, imali su mnogo problema u defanzivi, što se posebno vidjelo u 42. minutu.

Tada je Sarabija probio po desnoj strani, zavrnuo je potom loptu u sredinu, gdje je na desetak metara od gola Barse bio Merkado, koji nije propustio priliku da vrati prednost Sevilji.

Sa 2:1 se otišlo na odmor, a Valverde je na samom startu drugog dijela napravio dvije izmjene, uveo je Dembelea i Roberta umjesto Vidala i Semeda.

To je dalo rezultat u 67. minutu, Dembele je dodao do Mesija, a ovaj desnom, slabijom nogom, poslao pravi projektil sa ivice kaznenog prostora, Vačlik je bio nemoćan, 2:2.

A je onda u 85. minutu Alenja pokušao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekog od defanzivaca Sevilje i pala pred noge Mesiju, koji lukavo lobuje Vačlika, postiže het-trik i donosi prednost Barseloni prvi put na utakmici.

Svi dileme je u sudijskoj nadoknadi otklonio Luis Suares, na asistenciju Lionela Mesija, koji je još jednom terorisao Sevilju.

Barsa na čelu sa 10 bodova više od Atletika i 12 od Reala, ali uz utakmicu više od madridskih rivala.

Sevilja porazom ostala na petom mjestu, sada četvrtoplasirani Hetafe ima dva boda više od Andalužana.

U prvom meču 25. kola, fudbaleri Hetafea pobijedili su danas na svom terenu Rajo Valjekano.

Do prvog vođstva Hetafe je stigao u 28. minutu poslije centaršuta unutar šesnaesterca, a Mata je šutirao u gornji lijevi ugao. Poslije korišćenja VAR tehnologije zbog sumnje da se fudbaler Hetafea nalazio u ofsajd poziciji, sudija Havijer Alberola je potvrdio svoju odluku.

Izjednačenje je u 58. minutu donio Raul De Tomas, koji je šutirao izvan šesnaesterca i pogodio lijevu stativu, ali je lopta ipak završila u golu.

Samo deset minuta kasnije Hetafe je došao do nove prednosti i konačnog rezultata. Mata je asistirao Molini, a on pogodio prazan gol.

Poslije ove utakmice, fudbaleri Hetafea nalaze se na četvrtom mjestu tabele Primere sa 39 bodova, dok je Rajo Valjekano na 19. poziciji sa 23 boda.

Rezultati 25. kola

Hetafe - Rajo Valjekano 2:1

Mata 28, Molina 68 - De Tomas 58.

Sevilja - Barselona 2:4

Navas, Merkado 22, 42 - Mesi 26, 67, 85, Suares 90+3.

Alaves - Selta 0:0

Atletik Bilbao - Eibar 1:0

Garsija 1.

Nedjelja

Leganes - Valensija (12)

Atletiko Madrid - Viljareal (16.15)

Valjadolid - Betis (18.30)

Levante - Real Madrid (20.45)

Ponedjeljak

Đirona - Sosijedad (21)

Petak

Espanjol - Ueska 1:1

Bonus video: