Venger gubi strpljenje, Jovetić vadi situaciju?

Ako Van Persi i Volkot odu, a podijeljena uprava ne uspije da dovede Jovetića i(li) Levandovskog, ko zna, možda i Venger nakon 16 godina na klupi “tobdžija” konačno izgubi strpljenje
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2012. 14:34h

Menadžer Arsenala Arsen Venger bijesan je nakon najave odlazaka ponajboljih igrača, Robina van Persija i Tea Volkota, i traži hitnu reakciju Uprave.

Engleski mediji pišu da je situacija u jednom od najpopularnijih londonskih klubova krajnje haotična uoči početka tržišne bitke i da su veliki izgledi da “tobdžije” opet neće moći da formiraju tim koji će konkurisati za trofeje.

Iza svega, tvrde upućeni, stoji sukob u vrhu Uprave kluba između dva glavna dioničara - Amerikanca Stena Karenka i Uzbekistanca, Ališera Usmanova.

Iako je nakon Karenka najveći dioničar kluba (vlasnik je 29,7 odsto dionica), Usmanov, inače blizak prijatelj gazde Čelzija Romana Abramovića, nije član Borda direktora kluba.

U prevodu - ne učestvuje u donošenju ključnih odluka. Takva situacija, te najava odlazaka glavnih zvijezda, toliko je razljutila uzbekistanskog multimiljardera da se juče članovima Uprave obratio otvorenim pismom, koje je dospjelo i do medija:

“Ako je uloga člana Borda da nadgleda “sušni” period (Arsenal već sedam sezona nije osvojio trofej), te da za to vrijeme ubira značajan profit, a od navijača očekuje da kupuju sve skuplje i skuplje ulaznice, onda je bolje da ne budem u tom tijelu”, napisao je Usmanov i ponudio svoje usluge:

“A, ako je cilj obezbijediti uslove da tim bude kontinuirano uspješan, poboljšati komercijalnu poziciju kluba i omogućiti navijačima da utiču na donošenje odluka - e, onda smatram da imam šta da ponudim”.

Da li Karenka ne želi Usmanova u Bordu direktora zbog bliskih relacija sa Abramovičem ili nečeg drugog, tek menadžer Arsen Venger polako gubi strpljenje. Robin van Persi je odbio da produži ugovor i na izlaznim je vratima gluba, baš kao i Teo Volkot, koji će možda u Čelzi.

Situaciju bi, kako piše italijanski dnevnik “Gazeta delo sport”, mogao da izvadi Stevan Jovetić, crnogorski superstar i još uvijek član Fiorentine. On je, zajedno sa zvijezdom Borusije Dortmund Robertom Levandovskim na vrhu liste Vengerovog plana “hitne sanacije kluba”. Moguć je i povratak Adebajora iz Totenhema, a ta opcija je manje realna.

Ako Van Persi i Volkot odu, a podijeljena uprava ne uspije da dovede Jovetića i(li) Levandovskog, ko zna, možda i Venger nakon 16 godina na klupi “tobdžija” konačno izgubi strpljenje...

Bonus video: